Artikel top billede

To år og allerede på nettet

De fleste nyfødte bliver smidt ud på nettet inden de lærer at gå.

Mange er bekymret over at børn og unge afslører for meget om sig selv på nettet, men faktisk er forældrene lige så slemme til at eksponere deres børn på nettet. En aktuel undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet AVG viser at 92 procent af de to-årige i USA er til stede på nettet i en eller anden form. En tredjedel af alle mødre i USA uploader billeder af deres nyfødte, og en tredjedel har ligefrem uploadet ultralydsbilleder af deres ufødte barn.

I gennemsnit sker den ”digitale fødsel” - altså det tidspunkt, hvor barnet første gang optræder på nettet – omtrent seks måneder efter den rigtige fødsel. Men mange forældre poster allerede de første billeder inden for to uger fra fødslen.

”Det er helt forståeligt at stolte forældre vil ønske at uploade og dele billeder af meget unge børn med venner og familie. Men de skal huske, at de samtidig skaber en digital historie for et menneske, som vil følge ham eller hende resten af sit liv,” siger AVG-chef J. R. Smith.

Det er nok ikke alle teenagere, som vil synes at det er lige sjovt at blive konfronteret med babybilleder af sig selv på Facebook, Twitter eller Flickr.

Faktisk viser undersøgelsen, at europæiske forældre er noget mere forsigtige med at sende de nyfødte ud på nettet. I Europa er det 73 pct. af de to-årige, som er repræsenteret på nettet.

AVG-undersøgelsen fortæller også at 7 pct. har oprettet en e-mail-adresse til deres nyfødte barn og 5 pct. har oprettet en profil på Facebook til barnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere