Super-udrulning af ny digital signatur

Nye krav fra aktørene har forsinket den digitale signatur. Til gengæld bliver projektet rullet hurtigt ud: 600.000 netbankkunder skal konverteres hver måned.

Tidsplanen for udrulningen af NemID er ”justeret”. Det meddeler det PBS-ejede selskab DanID, der står bag signaturen.

Justeringen er sjovt nok ikke frem i tid men derimod tilbage. Den nye digitale signatur bliver nemlig ikke til noget i år og heller ikke i begyndelsen af 2010 sådan som DanID tidligere meldte ud. I stedet kan banker og det offentlige tage signaturen i brug i juli 2010 – hvis altså den nye plan holder.

Årsagen til, at projekt er blevet skudt nogle måneder, er ifølge DanID flere ønsker om funktionalitet, som de involverede parter har fremsat. Parterne er blandt andet bankerne og offentlige giganter som Skat.
Hvilke nye funktioner og features, der er tale om, ønsker selskabet ikke at fortælle, men kommunikationschef i DanID Jette Knudsen siger til ComON, at signatur-projektet nu er låst: Der kommer ikke nye feauteres på det store udviklingsprojekt i denne omgang.
Til gengæld for forsinkelsen lover parterne, at danskerne - når først projektet er klart - kan få den nye digitale signatur i en forbløffende fart.

”DanID og bankerne forventer at kunne flytte op mod 600.000 netbankkunder over på NemID om måneden, og planen er, at alle danske netbankkunder er gået over til NemID inden udgangen af 2010. På samme måde forventes det også, at de offentlige borgervendte tjenester har taget NemID i brug inden året er omme,” hedder det i en pressemeddelelse fra DanID.

Tidligere, da man endnu arbejdede med en januar-lancering, hed det sig, at den digitale signatur ”langsomt vil blive taget i brug i løbet af 2010”.

Når den eksisterende digitale signatur, som TDC står får, bliver afløst af den nye NemID, vil man sandsynligvis få en mere sikker måde at underskrive elektroniske dokumenter.

Ved siden af den personlige kode skal der nemlig også bruges et nøglekort, som indeholder en række talkombinationer. Til gengæld for det besvær vil man kunne bruge signaturen fra en hvilken som helst computer, når der skal ordnes personlige anliggender.
Derudover vil samme login gælde til både netbank og diverse offentlige tjenester som skat.dk.

Ifølge videnskabsministeriet er der tale om et system, der vurderes at være dobbelt så omfattende som Dankort-projeket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere