Facebook er nettets skumle baggade

I det forgangne år har de cyberkriminelle især kastet sig over sociale medier som Facebook og Twitter.

De cyberkriminelle har haft kronede dage på sociale medier som Facebook og Twitter i 2009. Det fortæller Ciscos årlige sikkerhedsrapport for 2009, som viser, at de kriminelle udnytter, at mange stoler på andre brugere på sociale netværk og dermed er med til at sprede virus og malware, som får fat i ens fortrolige oplysninger på trods af, at man er beskyttet af sikkerhedssoftware. Så det gælder om at passe på, når man bruger f.eks. Facebook.

"Sociale medier blander jobliv og privatliv og øger risikoen for problemer med netværkssikkerheden, da mennesker og ikke teknologi som regel er skyld i, at problemerne opstår. Hvis man ikke forstår sikkerhedstruslerne ordentligt, vil vores naturlige tilbøjelighed til at stole på vores venner ende med, at malware får fat i vores personlige oplysninger og virksomhedens netværk. Værdien af sociale medier er stor for de fleste typer virksomheder, men det er samtidig vigtigt med ordentlig uddannelse, så medarbejderne undgår at kompromittere sig selv og deres arbejdsplads," siger Henrik Stær, teknisk chef hos Cisco Danmark.

Sikkerhedsrapporten kårer også de to værste cyberlømler i 2009: I kategorien ”Mest modige kriminelle operation” vandt Zeus. Det er en snedig trojaner, der giver pc-brugeren malware på computeren, eksempelvis når man downloader filer fra tilfældige websites. Zeus kan logge sig ind med ens brugernavn og kodeord og stjæle fortrolige bankoplysninger. Den spredes via et såkaldt botnet, som har spredt den til mere end fire millioner computere over hele verden. Den er svær at stoppe, da cyberkriminelle løbende udvikler nye varianter af Zeus, så det er svært for mange antivirusprogrammer at opdage denne trojaner.

I Ciscos kategori ”Mest bemærkelsesværdige kriminelle innovation” vandt ormen Koobface, som først dukkede op på Facebook i 2008 og på Twitter i 2009. Koobface narrer brugerne til at klikke på et YouTube-link, som starter ormen. Mere end tre millioner computere er blevet inficeret med varianter af denne orm.

Prognosen for det kommende år er at trojaneren Zeus og lignende malware, der har nemt ved at sprede sig, vil være blandt de mest udbredte, mens malware over instant messaging vil aftage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere