Facebook-profilen kan afgøre om du får jobbet

Seks ud af ti rekrutteringsfirmaer søger oplysninger om jobansøgere på nettet. De fleste bruger Google og LinkedIn.

Det kan betale sig at tænke sig grundigt om inden man lægger personlige oplysninger ud på nettet eller skriver en frisk kommentar i en debatforum. For det kan komme tilbage som en boomerang når man senere søger et job. Seks ud af ti rekrutteringsfirmaer søger oplysninger om jobansøgere på nettet, og hver tiende har fravalgt en kandidat på baggrund af det, de fandt. Det viser en rundspørge blandt 58 virksomheder, som magasinet Samvirke har foretaget. Det virkelige tal kan være endnu højere, for flere af firmaerne ønskede ikke at svare på spørgsmålet, der opfattes som ømtåleligt.

Generelt viser undersøgelsen, at jo højere en stilling der er tale om, jo mere information søges der på nettet. De fleste af rekrutteringsfirmaerne bruger Google og LinkedIn til at søge efter oplysninger, og 10 procent benytter Facebook.

Et af de adspurgte firmaer fortalte om en kandidat, der havde undladt at fortælle, at vedkommende var engageret i lokalpolitik. Det blev afsløret efter en søgning på nettet, og kandidaten blev ikke ansat.

»Det er en sober måde at skille skidt fra kanel på. Hvis du har skrevet i dit CV, at du har gennemført Copenhagen Marathon fem gange, så er det da mærkeligt, hvis ikke der står noget som helst om det på internettet,« siger Nikolaj Henum fra firmaet Adecco til Samvirke.

Han afviser til gengæld, at gamle billeder fra den vilde ferie på Ibiza kan få indflydelse på vurderingen af jobansøgningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere