NASA bygger verdens hurtigste supercomputer

En ny supercomputer fra Silicon Graphics skulle være verdens hurtigste, men den bliver snart overhalet af IBM.

Tirsdag kunne rumfartsorganisationen NASA løfte sløret for en ny supercomputer som skulle være verdens hurtigste med en regneydelse på 42,7 Teraflops. Den nye computer fra Silicon Graphics, kaldet Project Columbia, er dermed hurtigere end den hidtidige rekordindehaver, IBM's Blue Gene/L, som er blevet målt til 36,01 Teraflops.

Men det er sikkert kun et spørgsmål om tid, før IBM igen erobrer førstepladsen med sin supercomputer på Lawrence Livermore National Laboratory. Blue Gene er stadig under konstruktion og skal levere en samlet ydelse på 360 Teraflops når den står færdig til næste år.

I mellemtiden kan Silicon Graphics glæde sig over at have erobret topplaceringen for en stund - og det samme kan Intel, som har leveret Itanium-2-processorer til supercomputeren. Intel har sammen med HP investeret ti år og omkring ti milliarder dollar i Itanium - men 64-bit-processoren er ikke blevet den ventede succes på det brede marked.

Project Columbia består af 20 cluster-systemer med hver 512 Itanium-2-processorer. Det tog kun 120 dage at samle supercomputeren på NASA's Ames Research Center, men prisen var mere end 300 millioner kroner.

Både Project Columbia og Blue Gene overhaler den japanske NEC Earth Simulator, som i flere år har domineret listen over verdens kraftigste talknusere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere