Intel introducerer sin første mobil-processor med 3 GHz

Intel har introduceret en ny processorfamilie til kraftige notebooks.

Grænsen mellem desktop-computere og notebooks kan efterhånden være ganske svær at finde - ihvertfald hvis man måler den processorkraft, som ligger gemt i maskinens indre. Senest har Intel lanceret en ny processorserie til mobile computere, som tilbyder omtrent den samle ydelse som firmaets desktop-chips - men strømforbruget er betydelig lavere.

Den hurtigste af de nye Mobile Pentium 4 processorer arbejder med en taktfrekvens på 3,06 GHz, og repræsenterer dermed lidt af en milepæl for Intel - nemlig den første mobil-processor, der gennembryder 3 GHz-grænsen.

Mobile Pentium 4-processorfamilien har fire medlemmer - de tre andre modeller har en taktfrekvens på 2,8 GHz, 2,66 GHz og 2,40 GHz.

Fælles for alle processorerne er, at de har en systembus på 533 MHz og understøtter Enhanced Speedstep-teknologien, som sænker taktfrekvensen når computeren henter strøm fra batteriet.

I forhold til lavenergi-processoren Pentium 4-M (som på længere sigt skal afløses af Pentium-M, der sælges under Intels Centrino-varemærke) er Mobile Pentium 4 rettet mod et andet markedssegment, nemlig større bærbare pc'er, der anvendes som erstatning for den traditionelle desktop-pc.

Her spiller strømforbruget kun en underordnet rolle, for halvdelen af tiden står pc'en alligevel på skrivebordet og henter strøm fra ledningsnettet. Til gengæld er det vigtigt, at ydelsen kan måle sig med almindelige desktop-computere.

Mobile Pentium 4 bruger mere strøm og har større varmeudvikling end Pentium 4-M, men til gengæld er hastigheden skruet i vejret og prisen er betydelig lavere.

Notebooks med den nye processor vil typisk have en større skærm og et tastatur, der har omtrent samme størrelse som et sædvanligt pc-tastatur, samt andet ekstraudstyr, som man kender fra desktoppen.

Intel har dog også introduceret en ny Pentium 4-M processor med 2,6 GHz og 400 MHz systembus samt fire nye Celeron-processorer, tre til desktoppen (2,2-2,4 GHz) og en til mobile pc'er (2,4 GHz).

I store styktal koster de nye Mobile Pentium 4 processorer fra 186 dollar (2,4 GHz) til 417 dollar (3,06 GHz), mens Pentium 4-M med 2,6 GHz koster 562 dollar. Den nye Mobile Celeron med 2,4 GHz koster 149 dollar, mens de tre Celeron'er til desktoppen koster 74-84 dollar.

Samtidig har Intel introduceret to nye chipsæt med 533 MHz systembus, 852PM og 852GME, som understøtter 266/333 MHz Double Data Rate (DDR) hukommelse med en kapacitet på 2 GB.

Som den første pc-leverandør har Dell annonceret en notebook med den nye 3,06 GHz Mobile Pentium 4 processor. Dells Inspiron 5150 indeholder 512 MB DDR SD-RAM, ATI Mobility Radeon 9000 grafikkort, 40 GB harddisk og DVD/CDRW-kombodrev. Prisen bliver omkring 15.000 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere