It-direktør om svindel: Medarbejdere burde have ansvar

Medarbejdere i IT Factory kunne have vist hvad der foregik - hvis de ville og turde. Det siger direktøren for it-distributøren Rosenmeier Electronics, der selv har været ramt af en svindel-sag.

»Det er svært at forestille sig, at det, der er foregået i IT Factory, har kunnet ske uden at en lang række mennesker har undladt at stille kritiske spørgsmål til Stein Bagger. Hvis det var forbundet med risiko for de ledende ansatte at holde sig uvidende, så ville der blive meget længere mellem den her slags sager, for som direktør ville ikke længere bare kunne bruge sin rang til at affeje de kritiske spørgsmål. Danmark er på det her område bagefter i forhold til USA, hvor der gives lange fængselsstraffe til betroede medarbejdere, der medvirker til ulovligheder.« Det siger Jørn Rosenmeier, der taler ud fra egen bitter erfaring.

Han er direktør for it-distributøren Rosenmeier Electronics, der for nogle år siden var udsat for, at en direktør i et datterselskab, Rosenmeier Periferi (Unit Data), lavede underslæb for et millionbeløb gennem en årrække, uden at det blev opdaget af hverken revision eller moderselskab.

Direktøren slap med et års betinget fængsel og 250 timers samfundstjeneste. Men trods flere belastende bilag lykkedes det ikke Jørn Rosenmeier at få rejst tiltale mod andre end direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere