Artikel top billede

Det vil auktionsgyserens vinder

Boreplatforme og skibe skal have mobilt bredbånd, lyder planen.

Nordisk Mobiltelefon International AB, som i går amputerede internetudbyderen Net1 ved at vinde én af deres to licenser, går efter at skabe maritimt bredbånd i Nordsøen.

Det bekræfter Christina Franklin, Erik Hornungs tidligere personlige assistent.

”Vi kører det videre i Eriks ånd,” siger Christina Franklin.

Erik Hornung arbejde frem til sin død i september på at skabe maritimt bredbånd til kunder som Dong, Mærsk og skibe, som sejler på Nordsøen. Den vilde idé var senere at brede det ud til andre velbefærdede farvande over hele kloden. Da televeteranen døde i september i en alder af blot 56 år, overtog hans gamle svenske forretningsfæller planerne om det maritime bredbånd.

 

Skal skaffe kapital

Selskabet, som Erik Hornungs tidligere forretningsfæller vil etablere det maritime bredbånd med, hedder Nordisk Mobiltelefon International AB.

Firmaet svømmer ikke i penge, og selskabet må ifølge Christina Franklin mere eller mindre starte fra bunden med deres eventyr.

”Nu skal vi knokle for at få kapital,” forklarer Christina Franklin.

Pengene skal bruges på at bygge et netværk, som i Erik Hornungs oprindelige idé skulle dække størstedelen af Nordsøen.

Firmaet DanCell, som Erik Hornung ejede, er ifølge ComON's oplysninger ikke længere med i bredbåndseventyret i Nordsøen.

”Der er ikke noget at købe der, for det hele var oppe i Eriks hoved. Hvis de skulle købe noget, så skulle de købe Erik, og det kan de jo ikke,” siger Christina Franklin.

Ligesom en anden medarbejder, en ekstern konsulent, er hun nu - ifølge hende selv - tilknyttet Nordisk Mobiltelefon International AB og hjælper dem med at videreføre Erik Hornungs planer om det maritime bredbånd.

Hvad skæbnen bliver for Erik Hornungs gamle selskab er indtil videre uklart.

Et bestyrelsesmedlem i Dancell, Peter Geert-Jørgensen, bekræfter, at Christina Franklin blev opsagt. Han fortæller, at Dancell stadig eksisterer som firma, men vil ikke gå nærmere ind i, om firmaet har nogle aktiver, hvad der skal ske nu, og om firmaet har nogen relation til planerne om maritimt bredbånd i dag.

 

Konkurrent undrer sig?

Net1 har stadig en licens tilbage, men tabet af den anden licens gør, at de ikke kan opgradere netværket over hele landet som planlagt næste år.

I stedet for at opgradere netværket fra 3,1 Mbit/s til 10 Mbit/s over hele landet næste år ved en opdateringen af CDMA-standarden, kan Net1 kun skaffe de højere hastigheder i 40 procent af Danmark

Net1 undrer sig over de nye konkurrenter.

"Jeg kan ikke finde ud af, hvordan det skal finansieres. Det koster penge at bygge et netværk," siger Andreas Kinell, administrerende direktør i Net1.

Ironisk nok er folkene bag Nordisk Mobiltelefon International AB tidligere drivkraft bag Net1, dengang under navnet ICE.net. Dengang hed firmaet Nordisk Mobiltelefon AB, men gik konkurs, og ICE.net og blev siden købt af venturekapital-firmaet Access Industries. ICE.net blev omdøbt og hedder altså i dag Net1.

ComON har haft ringet til Johan Jobér, en af folkene bag Nordisk Mobiltelefon International AB, for at få bekræftet platforme. Han tog dog ikke telefonen og har ikke svaret tilbage på en telefonbesked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere