Bluetooth-detektor overvåger hjertepatienter

En ny danskudviklet trådløs hjertedetektor skal overvåge hjertepatienter i deres eget hjem og kommunikere med sygehuset over Bluetooth og internet.

Nu kan hjertepatienters sundhedstilstand overvåges i deres eget hjem af en trådløs hjertedetektor i op til en uge uden et besøg på sygehuset. To adjunkter fra Ingeniørhøjskolen i Århus har udviklet den nye detektor, der med hjælp af to elektroder på brystkassen kan overvåge patientens såkaldte hjerterytmevariation.

»Man kan formentlig ikke spare indlæggelser af alvorligt syge hjertepatienter, men potentialet er enormt for at videreudvikle teknologien, så mange hjertepatienter kan slipper for de ambulante kontrolbesøg og dermed opretholde et normalt liv, mens deres helbred automatisk overvåges af sundhedsvæsenet,« siger Søren Christian Madsen.

Han har brugt et halvt år på at udvikle detektoren sammen med Jakob Justesen. Hjertedetektoren kommunikerer med en central enhed i hjemmet via bluetooth, og denne enhed sender så data til sygehuset over internet.

»Det er ikke nyt, at hjertepatienter kan overvåges i eget hjem, men i modsætning til lægernes nuværende udstyr kan vores hjertedetektor overvåge patienterne i op til en uge uden kontrol på sygehuset. Samtidig forventes en væsentlig højere grad af præcision i målingen af hjerterytmevariationen,« siger Søren Christian Madsen.

Indtil videre har detektoren form som en lille firkantet kasse, men den skal ned i en chip på størrelse med en ært, der klæbes direkte på patientens brystkasse. Målet er også, at chippen skal være i stand til at sende en direkte alarm til lægen, f.eks. i tilfælde af et hjerteanfald.

Apparatet skal i den kommende tid testes på levende patienter, hvorefter man vil afgøre, om det skal sættes i masseproduktion.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere