Dansk Bredbaands svar til sure kunder: Prisen op med 50 pct

Bredbånds- og indholds-leverandøren Dansk Bredbaand gennemfører prisstigninger på 50 procent på mange produkter. Det kaldes "tilpasning til markedet".

Der er massive prisstigninger på vej til kunderne hos Dansk Bredbaand, der leverer højhastigheds-bredbånd samt indholds-pakker til tusindvis af danskere.

På trods af, at de fleste produkter stiger med så meget som 50 procent, forsøger selskabet alligevel at bortforklare prisstigningerne som om de kun gennemføres for at "hjælpe" kunderne.

Bortforklaringen kommer fra selskabets daglige leder, Michael Buchholz. Han henviser til problemerne ved en tidligere prisomlægning ved årsskiftet, der gik den stik modsatte vej af en prisstigning:

Da Dansk Bredbaand gav sine kunder højere hastigheder til samme pris, blev mange af de bemeldte kunder ikke spor glade, forklarer han.

"Folk blev sure over, at de havde fået en hurtigere forbindelse. Jeg er blevet kontaktet af rigtigt mange kunder, der har bedt os om at ændre det. Det har vi taget konsekvensen af og giver nu folk flere muligheder - og de kan frit nedgradere uden ekstraomkostninger," siger han, da ComON spørger ham om, hvorfor Dansk Bredbaand har valgt at hæve sine priser.

Hvorfor folk skulle blive sure over at få høje hastigheder for samme penge, kan han ikke forklare.

Han antyder dog, at mange nok må have stirret sig blinde på hastigheden og formodet, at prisen var højere, men afviser i samme åndedrag, at Dansk Bredbaands kommunikationsindsats skulle have været mangelfuld.

Ikke desto mindre har Dansk Bredbaand ifølge Michael Buchholz taget den dårlige modtagelse af hastighedsstigningen til efterretning og gjort noget helt andet.

Ifølge selskabets egen prislister, som kan ses her, er der pr. 1. april massive prisstigninger over hele linjen - både for de kunder, der køber rene bredbåndsprodukter, og dem, der køber Dansk Bredbaands triple play løsning med telefoni, internet og tv i samme pakke.

Eksempelvis stiger en 10/10 mbit internetforbindelse fra 199 kroner til 299 kroner, mens en tv-grundpakke med 10/10 mbit internet og telefoni stiger fra 249 kroner til 369 kroner (eksemplerne gælder folk, der er direkte kunder hos Dansk Bredbaand i Københavnsområdet).

Michael Buchholz hævder, at kunderne alligevel er blevet bedre stillet, fordi de har fået flere valgmuligheder og nu nemmere kan få en relativt lavere hastighed til få penge sammenlignet med de øvrige udbydere på markedet.

Dansk Bredbaand er ifølge sit senest offentliggjorte årsregnskab en dårlig forretning. Underskuddet blev på 116 millioner kroner efter skat i regnskabsåret 2007, hvilket ifølge den daværende ledelsesberetning skyldes et "utilstrækkeligt" antal kunder.

Ifølge samme redegørelse havde selskabet dengang cirka 60.000 kunder.

Ifølge Erhvervs og Selskabstyrelsen fik Dansk Bredbaand pr. 1. februar i år ny administrerende direktør, nemlig Andreas Fibiger Nørfelt.

Dermed har selskabet siden sin stiftelse i 2000 haft seks forskellige direktører, blandt andre den tidlige Compaq/HP-boss Niels Svenningsen, der nåede at sidde på posten i et halvt år, før han flygtede tilbage til it-branchen.

Bestyrelsesformand for Dansk Bredbaand er den tidligere direktør for den krakkede Nyhedsavisen, Svenn Dam.

Prisstigninger hos Dansk Bredbaand træder i kraft den 1. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere