På jagt efter it-jobs

Med støtte fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd går PROSA, HåndværksRådet og it-virksomheden Microworld på jobjagt hos små og mellemstore virksomheder i Århus Amt. Der skal sættes fokus på virksomhedernes udviklingsmuligheder, og samtidig skal antallet af ledige it-folk reduceres.

Et konkret initiativ i Århus Amt skal være med til at få bugt med it-arbejdsløsheden og samtidig give små og mellemstore virksomheder nye muligheder. Med støtte fra det Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Århus starter it-fagforeningen Prosa, it-virksomheden Microworld og Håndværksrådet en undersøgelse af mulighederne for at skaffe beskæftigelse til ledige it-folk i området.

Rådet har bevilget 261.000 kr. til undersøgelsen, der specielt skal interessere sig for beskæftigelsesmulighederne i små og mellemstore virksomheder i Århus Amt. Undersøgelsen kommer til at omfatte over 1.000 virksomheder, hvilket er mere end hver tredje virksomhed i amtet inden for kategorien små og mellemstore virksomheder.

Baggrunden for bevillingen er den aktuelt meget høje ledighed blandt it-folk. Ved årsskiftet var mere end 11% af PROSAs medlemmer på landsplan berørt af ledighed, og af dem er en stadig stigende del langvarigt ledige. Specielt er situationen vanskelig for nyuddannede datamatikere, hvor der blandt dem, der dimitterede for et år siden stadig er omkring 50% ledige. Blandt dem, der blev uddannet for under et år siden, er ledigheden helt oppe på mellem 65 og 85%.

»På baggrund af en ekstrem høj arbejdsløshed, og at der ikke sker noget på området, så må vi selv gøre noget,« understreger faglig sekretær i Prosa, Mads Kellermann.

I februar præsenterede regeringen en plan, der skal skaffe flere akademikere i arbejde og i midten af marts indgik øget aktivering af folk med kort eller ingen uddannelse i regeringens generelle økonomiske udspil. Men folk med en kort videregående uddannelse, som eksempelvis datamatikere og multimediedesignere, har regeringen endnu ikke taget særskilt hånd om.

Flere nyere undersøgelser har påvist, at især små og mellemstore virksomheder i Danmark kan høste store fordele af en øget udnyttelse af it til såvel produktudvikling som produktivitetsforbedringer. Formålet med undersøgelsen er at skabe et overblik over i hvilket omfang, der er et udækket behov for it-medarbejdere i små og mellemstore virksomheder.

»Vi er meget spændte på resultatet. Vi ved, at det er muligt at etablere nye it-jobs i de små og mellemstore virksomheder. Men hvor mange det drejer sig om, er der ingen, der tør spå om. Undersøgelsen er så omfattende, at materialet og resultaterne også ville kunne overføres på det øvrige Danmark. Det dækker alle brancher og mange forskellige slags kommuner med vidt forskellig erhvervsstruktur. Resultaterne har derfor stor landsdækkende interesse.
Vi håber derfor meget, at virksomhederne vil tage godt imod, når de bliver kontaktet af vores interviewere,« siger Mads Kellermann.

Undersøgelsen vil resultere i en beskrivelse af, hvor behovet ligger, hvilke kompetencer der efterspørges, og hvilke tiltag, der skal gøres for at forskellige typer virksomheder vil ansætte den nødvendige arbejdskraft. Derudover skal undersøgelsen også munde ud i en beskrivelse af, hvilke eventuelle efter- og videreuddannelsestilbud, der skal etableres, for at de ledige it-folk kan matche de kompetencer, der efterspørges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere