OLPC sagsøgt for patentbrud

Et nigeriansk firma hævder, at OLPC har stjålet et patent og vil have 20 millioner dollars i erstatning.

Det godgørende projekt One Laptop Per Child (OLPC) afviser et krav på 20 millioner dollars i erstatning for at bryde et patent.

Firmaet Lagos Analysis Corp mener, at OLPC har brudt et nigeriansk patent på et multisproget keyboard. Hver tast har tegn fra fire forskellige sprog, skriver firmaet på sin hjemmeside. Der findes varianter for Nigeria, Sydamerika, Amerika og Europa. Således findes også en version med det nordiske "æ".

Kravet på 20 millioner dollars stammer fra en meget simpel udregning. Den nigerianske regering har bestilt en million laptops fra OLPC, og hvert keyboard fra Lagos Analysis Corp har en markedsværdi i Nigeria på 20 dollars. Altså vil firmaet have 20 millioner dollars i erstatning.

OLPC har dog mistet ordren i Nigeria til ClassMate fra Intel, men dette faktum er Lagos Analysis Corp tilsyneladende ligeglade med. Firmaet bag 100 dollar bærbaren mener, at kravet er hevet ud af den blå luft og har efterspurgt dokumentation for kravet.

Lagos Analysis Corp, der også bliver kaldet Lancor, har base i USA, men har kontorer i Nigeria, hvor firmaet ejer patentet. Sagen skal føres i Nigerias, men selskabets direktør, Adé Oyegbola, fortæller ifølge PC Advisor, at forhandlinger stadigvæk er i gang.

Det er et åbent spørgsmål, hvorfor Lancor vil føre retssagen i det korrupte land Nigeria fremfor USA.

OLPC er stiftet af professor Negroponte fra Massachusetts Institute of Technology, og målet er at verdens fattigste skolebørn skal kunne lære at bruge en computer med internet. Tidligere skulle hver computer have kostet 100 dollar, men prisen er nu oppe på 200 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere