Lim skal forhindre musikkopiering

I kampen mod piratkopiering af musik på nettet har pladeselskabet Epic taget et usædvanligt skridt.

I mange tilfælde kan nye musikudgivelser hentes på nettet endnu inden den officielle lancering. Pladeselskaberne har længe mistænkt musikanmeldere for at være de skyldige; for at kunne skrive anmeldelser af musik-cd'er, som offentliggøres samtidig med cd'erne, får anmelderne tilsendt de nye udgivelser længe i forvejen.

Pladeselskabet Epic Records - som tilhører Sony Music - har nu taget et usædvanligt skridt for at forhindre, at musikanmeldere kopierer musikken til pc'en. Epic forærer simpelthen hver anmelder en Sony CD Walkman sammen med hver cd - skiven er allerede lagt i cd-afspilleren.

Men musikjournalisterne behøver ikke glæde sig for tidligt - cd-skuffen er nemlig limet fast og kan ikke åbnes. Det er således ikke uden videre muligt at fjerne cd'en fra afspilleren - og øretelefonerne er også limet fast, mens alle andre udgange er blokeret.

Kritikere mener, at Epic skyder sig selv i foden med den nye beskyttelse. For det første er det ikke alt for svært at åbne en cd-afspiller med en skruetrækker, og for det andet er der mange andre måder, hvorpå musik kan lande på nettet.

Senest den dag, hvor cd'en udkommer, kan pladeselskabet ikke forhindre, at digitale kopier af musikken finder vej til nettet - og nogle mener, at selskaberne selv er med til at sprede nogle af filerne som en form for skjult reklame.

Epic's fremstød - de to første cd'er med den nye beskyttelse bliver Pearl Jams "Riot Act" og Tori Amos' "Scarlet's Walk" - bliver da også tolket som et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring de nye udgivelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere