Kriseramt dansk it-hus har succes med solceller

Det børsnoterede Frederikssund-firma Topsil er på vej tilbage. Trods underskud har selskabet overgået sine økonomiske mål, og redningsplanen forløber bedre end ventet. Samtidig er der store fremskridt i selskabets solcelleprojekt.

Tallene i det nyligt offentliggjorte kvartalsregnskab fra Topsil ligner måske ikke ligefrem et selskab, der er på vej ud en krise. Med et tab på en million kroner på tre måneder, er bundlinjen nemlig forværret kraftigt i forhold til overskuddet på en million kroner i samme periode sidste år.

Men når man dykker dybere ned i regnskabsbogen dækker tallene over en positiv udvikling. Tabet var budgetteret til at blive på 1,8 millioner kroner, og dermed ligger kvartalets resultat langt over forventningerne. Det skyldes primært at selve driften hos den nordsjællandske producent af halvledere til elektronikindustrien er forbedret fra et underskud på 1,1 millioner kroner til et tab på en halv million kroner. Det er sket mens omsætningen er steget otte procent til 28,8 millioner kroner. Igen en udvikling, der ligger over ledelsens forventninger.

Topsils plan for, hvordan forretningen skal bringes på fode igen, forløber planmæssigt. Og som en del af planen vil virksomheden nu øge sin produktionskapacitet for at kunne følge med en forventet stigning i efterspørgslen på silicium. Sammen med kapacitetsudvidelserne meddeler selskabets administrerende direktør, Peter Mohr Jensen, at virksomhedens projekt med produktion af solceller, er kommet rigtigt godt i gang. Den første vigtige milepæl i kontrakten med storkunden SunPower har Topsil rundet fem måneder tidligere end ventet.

Fremgangen afspejles også i selskabets aktiekurs, der trods et lille fald i år, er mere end fordoblet i forhold til de første måneder af 2003. Topsil-ledelsen forventer, at den positive udvikling vil føre til et overskud, når tallene for hele året, lander på revisorernes bord engang i starten af 2005.

Efter offentliggørelsen af regnskabet steg Topsils aktiekurs otte procent. Den er dog siden faldet tilbage til samme niveau, som inden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere