Milliardkrav til danske softwarepirater

Den mest omfattende piratkopieringssag i Europa optrævles i disse uger i Danmark, nærmere bestemt i byen Toftlund. To 28-årige danskere står på anklagebænken for at producere og sælge de ulovlige software-cd'er "Silverado", "Vegas" og "Best Of Internet". Det skønnes at de to 28-årige har solgt omkring 140.000 cd-rom'er - og kravet fra branchen er en bøde på 1,8 milliarder kroner.


Det høje erstatningskrav er rejst af Business Software Alliance (BSA), som repræsenterer en række af verdens største softwareproducenter - deriblandt Microsoft og Adobe.


Cd-rom'erne blev produceret på fabrikker i Tyskland og senere fragtet til Danmark, hvor de via et sindrigt system af mellemhandlere blev distribueret til "abonnenter" under navnene "Silverado" og "Best Of Internet". Senere skiftede cd'erne navn til "Vegas". I to år - fra 1996 til 1998 - udkom Cd'erne hver måned og indeholdt alt det nye software - både spil og programmer.


De 28-årige har nævnt i retten, at de selv har været mellemmænd. Ifølge Jyllands-Posten tør de dog ikke at røbe identiteten på bagmanden, der i stedet omtales som "manden på rastepladsen", af frygt for repressalier.


Jyllands-Posten skriver desuden, at BSA kræver ialt 1,8 milliard kroner i erstatning fra de to pirater. Et beløb, der skulle svare til nettoavancen fra de piratkopierede cd-rom'er. Retten har dog besluttet at adskille erstatningssagen fra selve straffesagen, så BSA må indgive civilt søgsmål mod de to pirater.


(Kilde: Jyllands-Posten)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Højer og Lauritzen ApS
    Distributør af pc- og printertilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere