Artikel top billede

Fire kodelinier vælter betalingsmur

New York Times har brugt 200 mio. kr. på at udvikle sin betalingsfunktion. Den kan omgås med fire linier Javascript-kode.

Som ComON kunne fortælle i sidste uge har den hæderkronede avis New York Times bygget en betalingsmur om sit websted. Fremover kan brugerne kun læse 20 artikler om måneden uden at betale. Herefter skal man tegne et abonnement, der koster mellem 15 og 35 dollar om måneden.

New York Times har angiveligt brugt omkring 200 millioner kroner på at konstruere denne betalingsmur. Men nu viser det sig, at den kan omgås med fire linier Javascript-kode. Det skriver Nieman JournalismLab.

Den canadiske programmør David Hayes har allerede udgivet et JavaScript-bookmarklet, NYTClean, der kan bruges til at læse avisen gratis på nettet – også selvom man læser mere end 20 artikler om måneden.

Det ser ud til at New York Times har valgt en model hvor den enkelte artikel altid loader i browseren – uanset om har lov til at læse den eller ej. Herefter bliver artiklen så dækket med et overlay, hvor brugeren bliver bedt om at tegne et abonnement.

Den fulde artikeltekst ligger stadig i HTML-filens kildekode – og denne overlay består blot af lidt CSS og Javascript.

Dermed er det meget let at hente artiklen frem med lidt ekstra Javascript – og det river et stort hul i betalingsmuren.

Der kommer sandsynligvis snart udvidelser til browsere som Firefox, Chrome og Safari, som automatisk fjerner betalingsmuren hos New York Times. Spørgsmålet er så, om avisen vil gøre noget for at få disse udvidelser fjernet fra nettet.

Der findes allerede flere andre huller i betalingsmuren. En mulig smutvej er at bruge en søgemaskine som Google til at springe direkte til den enkelte artikel - New York Times fortæller at folk der kommer fra Google ikke bliver blokeret ligegyldig hvor mange besøg de tidligere har haft.

Hos New York Times er man tilsyneladende bekymret for at miste trafikken fra Google – og accepterer altså, at det ”river hul” i betalingsmuren. Men samtidig fortæller avisen, at man har fundet en løsning sammen med Google der skal forhindre at dette hul bliver systematisk misbrugt.

Der er angiveligt tale om en begrænsning på fem artikler om dagen for brugere der klikker sig videre fra Google til New York Times. Det bliver også gratis at læse artiklerne hvis man springer fra Facebook eller Twitter.

Så New York Times har åbenbart forsøgt at finde en balance mellem åbenhed og behovet for at tjene penge. En balance, som betyder at det i praksis er meget nemt at læse artiklerne gratis for alle som gør sig bare en lille smule umage.

Avisen forsøgte allerede i 2007 at kræve betaling for sine online-artikler, men måtte opgive det. Nu er der så startet et nyt forsøg.

I øjeblikket har avisen omkring 30 mio. unikke brugere på nettet om måneden og det menes at annonceomsætningen ligger på en halv milliard kroner om året. Forventningen er at omkring 85 procent af brugerne aldrig vil ramme grænsen på 20 artikler om måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere