Betalingsmure på nettet skræmmer læserne væk

?men hvor løber læserne hen?

Læsere på nettet lader sig ikke lynhurtigt overtale til at betale for nyheder. Det er de overordnede erfaringer, som to engelske aviser har gjort sig efter opbygningen af betalingsmure.

The Times og Sunday Times matte se læsertallene styrtdykke, da der for en måned siden blev krævet betaling for at læse med på nettet. De to aviser sad tidligere på 4,37 procent af de engelske brugere. Brugerandelen blev halveret til 2,67 procent i den måned, hvor meget indhold havnede bag lås og slå. Tallet dalede yderligere til 1,81 procent, da endnu mere trafik blev redirected fra den gratis del til det lukkede område i sidste uge.

Men hvor er de henne?
Den største bekymring hos bladsmørerne var selvfølgelig, om alle de tidligere brugere ville vælge gratis nyheder hos konkurrenter. Men det lader ikke til at være tilfældet.
Guardian og Mail Online er godt nok gået meget frem, men andre konkurrenter er gået tilbage (Telegraph.co.uk, Independent.co.uk og Mirror Group Digital). Andre medier mærkede også fremgang umiddelbart efter opførslen af betalingsmure – men de faldt tilbage til udgangspunktet i de efterfølgende dage.

Regnestykket er baseret på tal fra analysebureauet Hitwise, der nærstuderer otte millioner briters nyhedslæsning på nettet.

“Siden The Times bad sine brugere om at registrere sig, har avisen mistet markedsandele, men faldet af læsere har ikke været katastrofalt, og ingen af avisens konkurrenter har draget specielt meget nytte af lukningen,” siger Robin Goad hos Hitwise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere