Artikel top billede

Google får en ny chef

Eric Schmidt forlader sin stilling som chef for Google efter ti år.

Google gennemfører nu en omrokering i sin ledelse. Eric Schmidt stopper som adm. direktør efter ti år og bliver afløst af Larry Page, der stiftede Google sammen med Sergey Brin. Det fortæller Eric Schmidt i den officielle Google-blog.

Eric Schmidt fortsætter dog som bestyrelsesformand for Google, hvor han blandt andet skal fokusere på partnerskaber og selskabets forhold til regeringer verden over.

Den 38-årige Larry Page overtager jobbet som adm. direktør den 4. april. Han var også chef for firmaet i de første par år, indtil man hentede Eric Schmidt fra Novell i 2001.

Den anden Google-stifter, Sergey Brin, skal beskæftige sig med strategiske projekter og udviklingen af nye produkter. Hans jobtitel er fremover blot ”co-founder”. I øjeblikket har han titel som teknologi-chef for firmaet.

Google sidder tungt på søgemarkedet i dag, men den store udfordring kommer fra en helt anden kant. Facebook og andre sociale netværk fylder stadig mere på nettet, og det er stor udfordring for Google.

Firmaet blev oprindelig stiftet i 1996 af de to Stanford-studerende Brin og Page, som kaldte den første version af søgemaskinen for BackRub, men navnet blev året efter ændret til Google.

Larry Page fungerede som adm. direktør for det lille firma indtil 2001, hvor han altså blev afløst af Schmidt. I 2006 trådte Eric Schmidt ind i Apples bestyrelse. Men det viste sig, at de to selskaber havde forskellige interesser, og i 2009 forlod han bestyrelsen igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere