Ekspert kritiserer sikkerhedstest

Forbrugerstyrelsen har kåret et ukendt program som vinder i en stor test af sikkerheds-programmer. Men en dansk sikkerhedsekspert har svært ved at forstå resultatet og kritiserer, at testen er dårligt dokumenteret.

Der er ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder beskyttelses-programmer til din pc. Sådan lyder konklusionen i en ny stor test af antivirus-software og firewalls, som er offentliggjort af Forbrugerstyrelsen. Testens vinder er det forholdsvis ukendte tyske program G-Data AntiViren Kit. Det skaber forundring hos det danske sikkerhedsfirma CSIS, der har svært ved at forstå, hvordan et ukendt produkt kan løbe med sejren foran veletablerede spillere på markedet.

Peter Kruse fra CSIS efterlyser teknisk dokumentation af testens forløb og sætter spørgsmålstegn ved en række forhold i testen af 24 sikkerheds-programmer.

»Testen er dårligt dokumenteret og macher ikke overens med de løbende interne tests som vi foretager af samme produktpakker. Det sammen med det forhold, at de tyske firma, som har gennemført testen, peger på et relativt ukendt produkt også fra Tyskland. Jeg finder det pudsigt og belejligt for at sige det pænt,« konstaterer Peter Kruse.

Det tyske program G-Data er udnævnt til testvinder selvom der er anført en række problemer i anmeldelsen på forbrug.dk, deriblandt »sikkerhedshuller«, »bruger mange af computerens ressourcer« og »scan ved opstart meget langsom«.

Testingeniør John Møller fra Forbrugerstyrelsen forsvarer testen af sikkerheds-produkter. Han henviser til, at testen er foretaget på et uafhængigt testlaboratorium og udgivet i flere europæiske lande, heriblandt England, Spanien og Tyskland.

»At det er et tysk produkt der er vinder, er vel ikke så sært tyskernes grundighed taget i betragtning, og ikke udtryk for nogen favorisering, hvilket ingen af de deltagende lande ville have accepteret. Hvad angår de test hvor producenten påstår at deres produkt normalt får gode karakter, så ville det måske være rimeligt at spørge til uafhængigheden af disse,« siger John Møller til ComON.

Han fortæller at de 24 programmer er blevet udsat for en række simulerede angreb for at kunne vurdere produkternes beskyttelsesevne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere