ComON 17: Forbrugerne styrer udviklingen

Det er forbrugerne der bestemmer farten på den teknologiske udvikling. Det var budskabet fra en af microchippens grundlæggere, Intels topchef Craig Barrett, da han gæstede Danmark.

Det er forbrugernes krav, der styrer fremtidens teknologiske udvikling. Det fastslog Intel's topchef Craig Barrett, da han i sidste uge gæstede landet.

»Forbrugerne vil have det på deres vilkår. Fremtidens nye apparater skal kunne bruges anywhere og anytime og være nemme at bruge,« fastslår den 63-årige Barrett, der betegnes som en af opfinderne af grundfundamentet i IT-teknologien - nemlig microchippen.

For mere end 30 år siden var han på et kort forskningsophold på Danmarks Tekniske Universitet og derfor havde DTU nu besluttet at udnævne ham til æresdoktor. Inden fredagens ceremoni med kongelige deltagelse, holdt Craig Barrett en gæsteforelæsning for 300-400 af fremtidens ingeniører og toppen indenfor den danske IT-branche.

Selvom han snildt kunne være morfar til de fleste i lokalet, har han stadig fingeren på pulsen og et klart billede af hvad fremtidens forbruger forlanger.

»Musikdelingstjenesten Napster er et udmærket eksempel på hvad forbrugerne vil have,« kommer det med et lumsk smil fra Craig Barrett.

»Det var helt klart et wake-up call for mange. Filmindustrien er nu meget mere bevidste om betydningen af salg over nettet end musikindustrien var i sin tid.«
Han er ikke et øjeblik i tvivl om at forbrugerne er meget bevidste om hvad af fremtidens teknologier de kan bruge og hvad de ikke kan bruge.

»Vi brugte 500 mio. dollars på video-konferencer, men forbrugerne var ikke interesserede i video-konferencer,« kommer det med skævt smil og et træk på skulderen fra mangemillionæren.

En af de ting som Craig Barrett derimod sætter stor lid til de kommende år er trådløse netværk. Og han peger på at det er et af de områder, hvor forbrugerne har drevet udviklingen.

»Wi-Fi startede hos forbrugerne og er nu på vej ind i virksomhederne,« siger Craig Barrett og peger på at Wi-Fi opfylder et af de behov hos forbrugerne som allerede nu trænger sig kraftigt på og i fremtiden vil gøre det endnu mere - nemlig behovet for at være »always on« og »always going« som det udtrykkes i salgsslogans på powerpoint-præsentationen bag Intel-chefen.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Læs blandt andet:

Mr. Mikrochip var i byen
En af opfinderne af mikrochippen, Intels topchef Craig Barrett, nåede at lufte sine visioner for fremtidens ingeniører, da han var på kort visit i Danmark.

Serviceaftaler kan være en dyr løsning
Lange bindingsperioder betyder, at det i mange tilfælde er en dyr løsning at indgå en serviceaftale, mener konsulentfirma.

Omrejsende teknologi-cirkus til Europa
Sammensmeltningen mellem databehandling og kommunikation var det vigtigste tema på Intels tekniske udvikler- og partnerkonference i Berlin.

Apple sælger musik på nettet - i USA
Apple har fundet sammen med musikbranchen og fået de fem store pladeselskaber til at enes om at levere musik til en ambitiøs satsning på at sælge musik over nettet.

I denne uge har vi fokus på IT-sikkerhed:

Trådløse netværk står stadig pivåbne
Mange virksomheders trådløse netværk står stadig pivåbne for fremmede. ComON har været på gåtur i København med en PDA og et WLAN-kort.

Sikkerhed og åbenhed går hånd i hånd
Matas har formået at åbne sit ERP-system uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Truslen fra de ansatte
Mennesker er det største IT-sikkerhedsproblem for virksomheden. Især de interne medarbejdere, siger to sikkerhedseksperter.

Giv ansvaret til en flink fyr
Ansvaret for virksomhedens IT-sikkerhed bør ikke uddeles til hvem som helst. En behagelig og professionel person er det bedste valg.

Ringe interesse for IT-sikkerhed
Der snakkes og skrives en hel del om IT-sikkerhed. Men når det kommer til stykket, er det ikke noget, der interesserer hverken borgere eller virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere