To ud af tre kommuner fortsat uden digital signatur

Det er kun hver tredje kommune, der kan sende og modtage en e-mail signeret med den digitale signatur. De fleste venter dog at nå at blive klar inden eDag2 - 1. februar 2005.

Der er tre måneder og to uger til den næste store digitale skæringsdag i det offentlige. 1. februar løber »eDag2« ad staben, hvilket indebærer at samtlige af landets offentlige myndigheder skal kunne sende og modtage e-mails signeret med den digitale signatur.

På nuværende tidspunkt er status på implementeringen af den digitale signatur dog ikke videre opløftende. I starten af september var det blot hver tredje af landets kommuner, som var eDag2-klar, viser en undersøgelse, som IT-avisen ComON har lavet blandt 115 af landets kommuner.

Yderligere en sjettedel af kommunerne havde købt løsningen, men endnu ikke taget den i brug.

Af den sidste halvdel svarer 53 kommuner (46 procent), at de har planlagt investering inden 1. februar 2005.

Den digital forvaltning strandet i seks kommuner
Seks kommuner - svarende til fem procent af kommuner i undersøgelsen - siger decideret, at de ikke vil kunne leve op til målsætningen i eDag2. De seks kommuner er Vejen, Bramming, Sundeved, Sydlangeland, Gudme og Gråsten-kommuner.

De seks kommuners framelding til eDag2 kan få det fælles offentlige elektroniske dag til at trække Danmark skævt frem for op i forreste geled. Den frygt fremsatte Socialdemokraternes it-ordfører, Thomas Adelskov tidligere i år i IT-avisen ComON.

»Det er utilgiveligt at nogle borgere og virksomheder bliver stillet forskelligt og ikke får de samme digitale muligheder på grund af en række lokalpolitiske problemstillinger,« sagde Thomas Adelskov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere