Europæisk markeds-undersøgelse om open source

En ny undersøgelse skal afdække barrierne for et friere softwaremarked i Danmark og andre EU-lande.

På LinuxForum i København kunne de tre firmaer Magenta, CDNO og PKF IT annoncere en ny undersøgelse af det danske marked for open source-software og serviceydelser. Undersøgelsen er en del af et EU-støttet projekt, der skal skabe større konkurrence på det europæiske it-marked.

»Vi mangler nødvendig viden om barrierne for et friere softwaremarked. Derfor gennemfører vi en survey blandt 5.000 virksomheder og offentlige institutioner i Danmark. Sideløbende med den danske undersøgelse gennemfører vores projektpartnere i Irland og Storbritannien en tilsvarende undersøgelse, sådan at vi i alt når omkring 5.000 respondenter,« siger Morten Kjærsgaard, direktør i Magenta.

Markedsundersøgelsen skal gennemføres i marts blandt små og mellemstore virksomheder. Samtidig inviteres it-chefer fra ministerier, styrelser og kommuner til at deltage.

»En række analyser fra blandt andet Videnskabsministeriet og EU-kommissionen peger på, at de små og mellemstore virksomheders it-anvendelse er dårligere end større virksomheders. Dels fordi it er dyrt, dels på grund af manglende overblik. Det stiller de mindre virksomheder ringere i konkurrencen, og det går særligt hårdt ud over den danske økonomi, fordi Danmark er kendetegnet ved mange små og mellemstore virksomheder,« siger Morten Kjærsgaard.

Han fortæller at delresultaterne fra undersøgelsen løbende skal offentliggøres på nettet. De deltagende virksomheder får som de første adgang til data fra undersøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere