Infineon udvikler intelligente tæpper

Nu kan computerchips købes i metermål - Infineon har opfundet det intelligente gulvtæppe, som registrerer hvert eneste fodtrin.

Det kan ikke flyve, men det kan overvåge rummets temperatur og reagere på selv de mindste vibrationer. Det intelligente tæppe er resultatet af forskning hos det tyske chipfirma Infineon.

Tæppet indeholder sensorer som måler temperatur, tryk og rystelser. Foruden sensorerne kan tæppet udstyres med små lysdioder (LED'er), som viser vej eller danner korte tekst-beskeder.

I en stor hal kunne en korridor af LED'er på tæppet f.eks. lede til det rigtige mødelokale, alt efter, hvem der træder på tæppet - eller tæppet kunne pege mod nødudgangen. Tæppet kan også slå alarm, hvis det registrerer ubudte gæster, eller foretage et nødopkald, hvis temperaturen pludselig stiger voldsomt.

I prototypen er mikroelektronik-modulerne integreret i tekstilstrukturen efter samme mønster som et skakbræt. Den enkelte chip er forbundet med sine fire naboer gennem elektrisk ledende tråde. Informationerne ledes gennem netværket af chips og kan overføres til alarmsystemer eller air condition-anlæg gennem et data-interface.

Infineons prototype kan f.eks. fortælle, hvor en person befinder sig i rummet og i hvilken retning, personen bevæger sig. De indbyggede LED'erne kan kontrolleres enkeltvis og bruges til at lede besøgende gennem bygningen.

Forskerne fortæller at systemet fungerer ligesom et selvorganiserende neuralt netværk; hvis en chip falder ud, sørger naboerne automatisk for at omdirigere alle informationer.

Det betyder, at det intelligente tæppe kan skæres til enhver form og størrelse uden at skade det elektroniske netværk.

Den nye Infineon-teknologi kan bruges til meget andet end tæpper. Teknologien gør det muligt at væve et netværk af computerchips ind i alle former for stof. Den kunne f.eks. bruges til telte, sejl, luftballoner, flag eller tøj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere