3 overvejer retssag mod IT- & Telestyrelsen

Teleselskabet 3 er i øjeblikket ved at granske påbuddet fra IT- & Telestyrelsen. 3 mener selv, at man lever op til lovens bogstav og det kan ende med et retsligt opgør med myndigheden.

IT- & Telestyrelsen gav sent fredag eftermiddag teleselskabet 3 påbud om at ændre sine aftaler med en lang række nye kunder. Kunderne har fået et tilskud til nye mobiltelefoner på 4.000 kroner mod, at mobiltelefonen kun kan benyttes på 3s netværk de første 12 måneder.

IT- & Telestyrelsen mener, at dette strider mod lovgivningen, fordi det indirekte binder kunderne til 3 i mere end de seks lovlige måneder. 3G-selskabet vil dog ikke umiddelbart bøje sig. Selskabet mener selv, at det lever op til lovens bogstav og overvejer nu at gå rettens vej for at få lov til at fortsætte sin praksis.

»I øjeblikket kigger vi på påbuddet fra IT- & Telestyrelsen sammen med vores jurister. Endnu har vi ikke taget stilling til, hvad der skal ske, for vi har først fået det fredag eftermiddag. Men vi kan absolut ikke afvise, at det ender med, at vi prøver opgørelsen ved domstolene,« siger 3s kommunikationschef Mika Bildsøe Lassen til IT-avisen ComON.

Tilskud på 4.000 kroner
Ved den nye aftale-form, som 3 lancerede i efteråret, fik kunderne mulighed for at få et såkaldt Boom-abonnement hos 3, samt en LG U8120-telefon for 999 kroner - 4.000 kroner under den pris telefonen normalt ville koste.

Ved at acceptere dette tilbud, skal man som kunde binde sig til telefonen i 12 måneder, hvor den kun kan benyttes hos 3. Efter seks måneder er det muligt at få telefonen låst op for 2.000 kroner.

3 havde baseret sit nye tilbud på en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen, som i henhold til konkurrencelovgivningen gav dem grønt lys til at holde på kunderne i 12 måneder. Men det er ulovligt, har IT- & Telestyrelsen nu slået fast. Det sker efter, at Justitsminister Lene Espersen fredag afgjorde, at det er IT- & Telestyrelsen, som er øverste myndighed på teleområdet.

»Vi er af den overbevisning, at vi overholder reglerne om bindingsperioder, netop fordi at vores kunder har mulighed for at skifte til et andet teleselskab efter seks måneder. Hvis de vil have telefonen låst op, koster det godt nok 2000 kroner, men det er et beløb, som langt fra svarer til, hvad vi giver i tilskud til telefonerne for at kunne give den meget store rabat ved oprettelsen af abonnementet,« siger Mika Bildsøe Lassen.

»Vi får rigtigt mange kunder ind i øjeblikket, og størstedelen af dem kommer på 12 måneders vilkår. Derfor er det meget vigtigt for os, at vi kan få lov til at fortsætte med den praksis,« fortsætter kommunikationschefen.

Dyrt for 3
3 vil ikke sætte tal på, hvad det risikerer at koste selskabet, hvis man bliver nødt til at ændre vilkårene for de mange nye kunder. Men det vil angiveligt være et anseelig beløb. Ifølge Jyllands-Posten har 3 fået flere tusinde kunder ind via de nye abonnementsvilkår, og derfor løber det op i et millionbeløb, hvis 3 skal tage tilskuddet på de 4.000 kroner på egen kappe.

»Vi investerer utroligt mange penge i Danmark i øjeblikket, og derfor er det uheldigt, at der er tvivl om de vilkår, vi kan drive forretning på,« er kommentaren fra Mika Bildsøe Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere