Telia mister vigtige mobilfrekvenser

Telia får ikke lov til at overtage Oranges tidligere mobilfrekvenser. Selskabet står dermed til at miste et vigtigt skridt i kampen om mobilkunderne.

IT- og Telestyrelsen har besluttet, at teleselskabet Telia, der netop har overhalet Sonofon som Danmarks næststørste mobilselskab, ikke automatisk kan overtage de frekvenser, som Orange havde i Danmark før de to mobilselskaber fusionerede i sommeren 2004.

»Vi kommer virkelig i nød, og vi bliver stillet ringere end Sonofon og TDC, hvis vi skal aflevere alle vores frekvenser. Det er ikke en sag, hvor vi bare trækker på skulderen,« siger Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt, ifølge Børsen.

Baggrunden er, at IT- og Telestyrelsen nu vil undersøge, om der mangler frekvenser, før Telia kan få lov til at overtage Oranges frekvenser.

»Ved fusionen sidste år er frekvenserne kommet tilbage til os. Og vi skal derfor følge de regler, der gælder i frekvensloven og afdække, om der er frekvensknaphed,« siger vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, Finn Petersen.

Hos Telia er man bekymrede, fordi tabet af frekvenserne kan få store konsekvenser for selskabet, men man er desuden overraskede over, at man ikke har fået besked direkte fra styrelsen, men i stedet har måttet læse afgørelsen på styrelsens hjemmeside.

»Vi er lidt måbende nu, vi har forsøgt at få forbindelse til IT- og Telestyrelsen, men der er ingen af de relevante sagsbehandlere til stede,« siger Jens Ottosen-Støtt.

Telia, der i dag har omkring 1,2 millioner mobilkunder, har endnu ikke besluttet, hvordan selskabet vil forholde sig til afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere