Nyt it-system sender fantom-regninger til Storebæltskunder

80.000 kroner for en tur over Storebælt. Sådan lød en af de regninger, som A/S Storebælt i går sendte ud til 15.000 Brobizz-kunder, der stort set alle fik oplyst forkerte beløb og forkerte datoer. Nyt it-system får skylden for miseren.

En del danske bilister har fået sig en overaskelse ved åbningen af den seneste regningsspecifikation fra A/S Storebælt. Ifølge brevet, som blev udsendt i går til 15.000 kunder, har bilisterne i bedste fantom-stil kørt over Storebælt på tidspunkter, hvor de måske befandt sig et helt andet sted. Priserne for brugen af den automatiske betalingsenhed Brobizzen er også blevet presset op i helt spøgelsesagtige højder, fremgår det af brevet.

Nogle af regningsspecifikationerne kunne således fortælle, at en enkelt tur mellem Sjælland og Fyn skulle være blevet faktureret med den nette sum af 80.000 kroner. Heldigvis er det dog kun de udskrevne regningsspecifikationer, der er forkerte - de egentlige kontoforhold er, som de skal være, fortæller økonomidirektør i A/S Storebælt, Mogens Hansen.

»Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har sendt forkerte regningsspecifikationer ud. Men det har ingen konsekvenser for kunderne. Det bedste, man kan gøre, er at ignorere brevene,« siger han til ComON.

Det nye Axapta-system, som A/S Storebælt tog i brug 1. april til afløsning af et hæderkronet Concorde XAL økonomistyringssystem, har ellers opført sig eksemplarisk indtil nu. Først da der skulle printes og udsendes regningsspecifikationer til kunderne, gik det galt.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende it-arkitekter med stærke samarbejdsevner

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere