Danionics fyrer 26 i Odense og flytter til Kina

Kriseramte Danionics har indgået en foreløbig aftale med en asiatisk batteriproducent, som redder den fynske virksomhed fra betalingsstandsning. Selskabet skyder ny egenkapital ind i Danionics og produktionen flyttes til Kina. 26 ansatte bliver fyret nu - og yderligere omtrent 50 er i farezonen.

Efter et tab på 116 millioner kroner i 2003 har den børsnoterede fynske batteriproducent Danionics trukket i nødbremsen og sat en redningsbåd i vandet.

Selskabet har i forbindelse med årsrapporten fremlagt planer, der betyder, at selskabet flytter sine aktiviteter over i et nye 50/50 joint venture med en asiatisk batteriproducent. Navnet på redningspartneren holdes endnu hemmeligt indtil aftalt er endeligt underskrevet.

Flugten til Kina sker efter, at der blot var 24 millioner kroner tilbage i kassen ved indgangen til 2004.

Kinesiske lønninger blot 5-10 procent af de danske
Det nye selskab skal etableres i Sydkina, og hele Danionics' produktion flyttes dermed til Asien. Overflytningen sker gradvist og ventes tilendebragt i slutningen af 2004 eller starten af 2005. Tilbage i Odense vil kun være selskabets aktiviteter omkring udvikling og teknisk salgssupport.

»Kina er det naturlige hjemsted for dette joint-venture, fordi arbejdslønningerne er 5-10 procent af de danske,« skriver Danionics-ledelsen i årsrapporten og forventer, at produktionsomkostninger pr. batteri vil blive reduceret med 30-45 procent.

Danionics har som følge af joint-ventureplanerne i dag fyret 26 ansatte primært fra produktionen. I takt med overflytningen ventes flere opgaver at blive overført til Kina. Danionics beskæftigede i 2003 i gennemsnit 195 ansatte, men ved udgangen af 2003 var der blot ansat 123 - heraf 73 i produktionen, som nu skal flyttes. Dermed er yderligere i mod 50 ansatte i farezonen. I august 2003 blev 93 medarbejdere afskediget.

Nye ordrer udeblev
Danionics' ledelse fremhæver i årsrapporten tre problemer, der har ført til at virksomheden er nødsaget til at fusionere sig til en redning For det første er selskabets omkostninger for høje og afholdes i danske kroner, hvilket svækker konkurrenceevnen. Samtidig er Danionics i Odense placeret for langt fra sine potentielle kunder, der primært holder til i Asien. Og endeligt er det ikke lykkedes Danionics at få en tilstrækkelig mængder ordrer hjem. Især notebook-markedet har skuffet.

Efter at joint-venturet er fuldført forventeligt den 1. maj vil det børsnoterede danske selskabs eneste aktivitet være ejerandelen på 50 procent af det nye dansk-kinesiske selskab. På sigt er det aftalt, at partneren skal købe selskabets ejerandel.

Danionics' ledelse forventer at have de sidste detaljer klar inden generalforsamlingen den 22. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere