Google vender ryggen til IE6 i næste måned

Men understøttelsen af gamle Firefox, Chrome og Safari-browsere forsvinder også i år.

Google har gjort mange krumspring for at for at få sine avancerede tjenester til at fungere på alle platforme. Blandt andet med Google Chrome Frame, der putter indmad fra Google-browseren i Internet Explorer.

Men nu gider Google ikke bøvlet længere. I løbet af 2010 forsvinder muligheden for at bruge flere Google-tjenester, hvis man ikke vil hente en tidssvarende internetbrowser.

Google har udsendt en meddelelse, hvor det fremgår, at man skal have en browser af nyere dato for at være sikker på, at tjenester som Gmail og Google Docs fungerer. Google vil generelt kun understøtte følgende – eller nyere – versioner: Internet Explorer 7.0, Firefox 3.0, Google Chrome 4.0 og Safari 3.0.

Google-udviklerne vil have adgang til hurtig JavaScript-håndtering og HTML5, og det betyder “døden” for for eksempel Microsoft Internet Explorer 6.0 og gamle udgaver af Firefox, Opera og Safari.

Allerede fra 1. marts advarer Google om, at det kan være svært at bruge Google Docs og Google Sites på de gamle browsere. Senere på året forsvinder understøttelsen af Google Mail og Google Calendar i de gamle browsere.

Googles beslutning er en kærkommen håndsrækning til de mange udviklere, som ofte ønsker IE6 hen, hvor peberet gror. Men det er dog tvivlsomt, om annonceringen skubber en omvæltende browseropdatering i gang. For bruger folk, der holder fast i en browser fra 2001, overhovedet bruger Googles avancerede tjenester som Gmail, Calendar og Docs?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere