ComON 15: Navision-salg sætter fart på IT-Danmark

Microsofts forventede opkøb af Navision kan være særdeles gavnlig for dansk IT, mener branchen.

Tirsdag morgen anmodede bestyrelsen for den danske økonomistyringsgigant Navision om at komme på Københavns Fondsbørs' observationsliste. Baggrunden var et potentielt salg til Microsoft, og det fi k Navision-aktiens værdi til at stige med hele 25 procent på blot 20 minutter.
Såfremt handelen realiseres, vil det kunne starte en udvikling af nye IT-virksomheder. Det spår Michael Mathiesen, der er direktør i 2M Invest og formand for IT-Brancheforeningen.

- Når så store vidensbaserede virksomheder bliver solgt, betyder det ofte, at der er medarbejdere, der bliver ganske rige. Og efter et stykke tid viser erfaringen, at fl ere af dem selv får lyst til at starte nye virksomheder. Og de har råd til at tage nogle chancer. Derfor kan et salg af Navision starte en
iværksætterbølge. Pengene bliver jo ikke brugt på dry martinis, pointerer Michael Mathiesen.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Århus i front med kvantecomputer
Hastighedsgrænsen for silicium-baserede chips er ved at være nået - og hvis hastigheden på processorer fortsat skal øges, skal der tænkes i nye baner. I Århus har forskerholdet Institute for Quantum Optics eller Quantop, som det hedder i daglig tale, taget udfordingen op. Quantop bruger kvanteteorien til at lave ubrydelige koder og bygge forudsætningerne for fremtidens computer - kvantecomputeren. Grundforskningsfonden har postet 30 millioner kroner i forskergruppen, der er blandt verdens frontløbere på området.

Danske MS-kunder er tilfredse
Stik modsat en amerikansk undersøgelse, er de store danske Microsoft-kunder tilfredse med de kommende licensregler fra Microsoft, viser en rundringning ComON har foretaget.

Fordobler hastigheden på WLAN
US Robotics har øget hastigheden på sine trådløse netværksprodukter til 22 Kbps, uden at det går ud over kompabiliteten med de udbredte 802.11-netværk.

Compaq-folk snupper tronen
Compaq scorer topposterne i den nordiske del af fusionsvirksomheden HP/Compaq. I Danmark udnævnes Compaq-manden Niels Svenningsen til administrerende direktør. Samtidig anes konsekvenserne på produktsiden.

Dukke skal øge e-handel
En tredimensionel påklædningsdukke skal sætte skub i det haltende tøjsalg på nettet. EU har kastet penge i projektet.

Anerkender museskader
Ifølge en ny svensk undersøgelse kan arbejde med computermus give alvorlige arbejdsskader. HK mener at man nu har grundlag for at få anerkendt museskaderne som arbejdsskader herhjemme, men det er Arbejdsmiljøinstituttet uenig i.

IT-handlingsplan kritiseres
Videnskabsminister Helge Sander opfordrer offentlige og private virksomheder til at anvende deres uudnyttede potentialer
inden for IT og telekommunikation. Men planen kritiseres for mangel på håndfaste initiativer til at løse problemerne

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere