Sådan navngives nye vira

Ligesom ved opdagelsen af nye stjerner, har opdagere af nye vira den tvivlsomme ære at navngive disse. Nogle er nemme at navngive, mens andre kræver mere kreativitet fra navngiverens side.

Lige siden Brain fra 1986, der betegnes som verdens ældste virus, blev skabt, har antivirusforskere, der opdager nye vira i omløb, haft æren af at navngive disse.

Det er blevet til en række mere eller mindre kreative navne.

Der findes en række vira med navne med varierede betydninger og henvisninger: Blaster, Chernobyl, Code Red, Hybris, Goner, Slapper og Slammer.

Nogle virusnavne er søde: Pretty Park, Birthday, Happy Monday, Smile, New Love og Teddy Bear. I øjeblikket er det dog ikke ret mange vira med søde navne.

Andre virusnavne spiller på folks følelser og interesser: FunLove, Love Letter, DeepThroat, NakedWife og Paradise.

Nogle virusnavne henviser til virusskribenten: Annoying, Brat, Coma, Faker, Glitch, SadHound, Slacker, Small, TheThing og Yo Momma.

Og så er der navne, der ikke umiddelbart ser ud til at have nogen betydning: Gokar, Klez, Nimda ("admin" stavet baglæns) Welyah, Yaha.

Endvidere findes en lang række vira, som henviser til aktuelle begivenheder, kendte personer, mærkedage og højtider.

Navnet forventes at have en relation til virussens funktion og bagvedliggende koncept, men nogle gange er det andre mere tilfældige ting, der inspirerer en antivirusforsker, når en virus navngives.

"Nogle gange er det helt klart, hvad en virus skal hedde, fordi den er magen til en eksisterende virus, eller der findes en besked i koden, den kan navngives efter," udtaler Chris Belthoff fra antivirusselskabet Sophos.

Han fortsætter: "Andre gange må analytikerne søge inspiration andre steder. Jeg husker en virus, som blev opkaldt efter et måltid, analytikeren lige havde fået." Det blev til WM/Lunch fra 1996.

Forskerne har enkelte restriktioner for, hvad en virus må hedde, f.eks. må virusser ikke opkaldes efter virksomheder eller kendte personer. Derfor har virusser, der henviser til kendte personer, f.eks. Anna Kournikova-virussen, et andet officielt navn, nemlig VBSWG.J.

Endvidere må en analytiker ikke navngive en virus med en betegnelse, der kan virke stødende.




IT-JOB

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere