Offentlige it-chefer får skæld ud af statsministeren

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at "der er væsentligt rum for forbedring" med styringen af it-projekter i det offentlige. De offentlige instanser ignorerer vejledningerne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kritiserer statens styring af offentlige IT-projekter. Det viser et notat som Rigsrevisionen har offentliggjort i dag.

Notatet er en opfølgning på en sønderlemmende kritik af fem offentlige it-projekter, som revisionen kom med sidste år. Regeringens absolutte top er enig i kritikken.

"Finansministeren oplyser i sin redegørelse, at han er enig i, at der er et væsentligt rum for forbedring i styringen og implementeringen af statslige digitaliseringsprojekter," hedder det i notatet.

Det var landets statsminister Lars Løkke Rasmussen, der som finansminister besvarede Rigsrevisionens kritik af styringen i offentlige it-projekter, viser notatet.

Notatet kommer på baggrund af Rigsrevisionens gennemgang af fem projekter til en samlet værdi af 221 millioner kroner. Gennemgangen konkluderede "at beslutningsgrund-
laget for de 5 digitaliseringsprojekter i flere tilfælde ikke var fyldestgørende, at styringen af projekterne ikke i alle tilfælde levede op til begrebet god projektstyring, og at de opstillede projektmål ikke var tilstrækkelig klare."

Nu har de ansvarlige ministerier forklaret, hvad det gik galt. Ministerne er over en bred kam enig i, at projekterne ikke er styret godt nok. De lover at rette ind og i fremtiden sikre, at de udførlige vejledninger der eksisterer bliver fulgt.

"Finansministeren har i sin redegørelse oplyst, at det er hans vurdering, at der er et omfattende vejledningsmateriale, der belyser de problemstillinger, som er behandlet i Rigsrevisionens beretning. Finansministeren finder derfor, at udfordringen ikke er manglende vejledningsmateriale, men at få omsat vejledningernes anbefalinger til fast praksis," står der i notatet.

Rigsrevisor Henrik Otbo finder ministeriernes redegørelser dækkende. Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til den fremtidige projektering, budgettering, styring, organisering og gennemførelse af de statslige it-projekter.

De fem kritiserede projekter er:

• Elektronisk Lovtidende (20,9 mio. kr.), Civilstyrelsen (Justitsministeriet)

• CAP-projektet (131,5 mio. kr.), FødevareErhverv (Ministeriet for Fødevarer, Landbrug
og Fiskeri)

• Virk.dk (27,6 mio. kr.), Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Økonomi- og Erhvervsministe-
riet)

• miniMAKS (20,9 mio. kr.), Kort & Matrikelstyrelsen (Miljøministeriet)

• POLTACHOVIRK (20,6 mio. kr.), Rigspolitiet (Justitsministeriet).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere