Rigspolitiet efterforsker spammail

Rigspolitiet har indledt en efterforskning af den svindelmail, som torsdag blev sendt til tusindvis af danske internetbrugere.

Rigspolitiets Nationale It-Efterforskningscenter, NITEC, er i gang med at efterforske den spam-mail med overskriften »betalings service«, som torsdag blev sendt til mange danske internetbrugere. Mailen foregiver at være en regning fra Tele 2, men formålet er i virkeligheden at installere et spionprogram, der aflurer oplysninger på computeren.

»Mailen er sendt ud til et stort antal mennesker, og den er fuldstændig magen til en, der tidligere er sendt ud. Man må endelig ikke klikke på den vedhæftede fil. Hvis man er kommet til det, skal man logge af internettet, formatere sin harddisk og geninstallere alle sine programmer. Det er den eneste måde at få slettet filen på,« siger leder af NITEC, vicepolitiinspektør Hans Henrik Jensen.

Han fortæller at politiet er i kontakt med både danske og udenlandske myndigheder. NITEC opfordrer til, at man kun anmelder det til politiet, hvis man har mistanke om, at ens computer er blevet misbrugt. Man skal altså ikke kontakte politiet, blot fordi man har fået mailen. Så skal man bare slette den.

Hvis man har mistanke om, at kriminelle har fået adgang til ens netbank, skal man underrette sin bank, og man kan kontakte sit lokale politi eller sende en mail til NITEC på it-kriminalitet@politi.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere