ComON 05: Svært at gå i banken uden Microsoft

Mulighederne i IT-samfundet er begrænsede, hvis man ikke bruger Microsoft. Banker og offentlige tjenester er ikke gode nok til at understøtte en lang række browsere og styresystemer. Brugerne føler sig hægtet af.

Internetopkoblingen er gennem de seneste år blevet omdrejningspunkt for en række services, der kan lette hverdagen for brugeren. Netbankerne og forskellige tjenester fra det offentlige gør det nemt at ordne en række transaktioner fra hjemmet. Hvis man altså har Microsofts browser og styresystem.

Det kræver de fleste tjenester nemlig af brugeren. For open-source og mac-brugere eksisterer der kun få netbanker, og mange offentlige hjemmesider som klarer indberetning af forskellige forhold, kan heller ikke håndtere alle browsere. Per Laursen fra Linux-brugergruppen SSLUG har kigget nærmere på forholdene og er ikke tilfreds.

»Man mister typisk funktionaliteten på de offentlige websteder, mens det er værre med bankerne. Her kan man aldrig vide hvornår ens produkt virker og hvornår det ikke gør, fordi de opgraderer tjenesterne hele tiden,« forklarer Per Laursen.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Avisen havner hos abonnenterne torsdag morgen. I denne uge med mediamac.

Apple sænker prisen
Apple er gennem tiden gang på gang blevet kritiseret for, at deres produkter er alt for dyre. Forsvaret har hidtil lydt, at produkterne også var tilsvarende bedre. Den påstand er kommet under pres, og Apple har nu svaret igen. Fra den ene dag til den anden er priserne på Power Macs og skærme sænket med op til 50 pct.

Bluetooth
Apple har netop lanceret deres første computere med indbygget Bluetooth. De har gentagne gange sagt, at 2003 bliver året, hvor Bluetooth for alvor slår igennem. Vi har set nærmere på teknologien og hvad der pt. Er muligt - og umuligt. Vi kigger på teknologien, Apples Bluetooth software, tredjeparts software og de forskellige Bluetooth enheder, der findes på markedet.

Statusrapport fra Apple Europe
Macworld San Francisco 2003 blev af Paul Cagni, vice president og general manager for Apple Europa, Mellemøsten og Afrika, brugt til at se tilbage på Apple 2002...

Det ultimative statussymbol
Mediamac kigger nærmere syv nye tasker til den bærbare Mac og giver vejledning i, hvordan man skiller sig ud fra mængden, når Mac'en er pakket væk.

Læs også...

SAP og IT-sikkerhed står øverst på listen
IT-kompentencer går af og på mode. ComON har undersøgt, hvilke kompetencer, der er størst efterspørgsel på for tiden.

E-handel i vækst
Den danske handel på nettet er tredoblet på bare et år, men fremgangen skyldes især mobiltelefonselskabet Telmore, der tegner sig for en tredjedel af væksten.

Flere fejl
Den længe ventede opdatering til Oranges Microsoft-telefon SPV er kommet. Men den understøtter stadig ikke danske bogstaver og introducerer samtidig to nye fejl.

Sats på Linux
IBM arbejder nu sammen med open source-miljøet på at få bragt Linux styresystemet op på niveau med Unix.

...og meget mere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere