Intel vil fyre 4.000 efter regnskabsskuffelse

Selv om pengene strømmer ind i det danske selskab Giga, har moderselskabet Intel svært ved at leve op til forventningerne. Nu skal 4.000 medarbejdere sættes på gaden.

7.000 mistede jobbet sidste år hos den amerikanske gigant Intel. Nu står endnu 4.000 ifølge CNN til at blive fyret over de kommende seks måneder. Den skarpe udmelding kommer oven på Intels regnskab, der blev fremlagt på Wall Street i går.

Efter fyringsrunden vil Intel beskræftige 79.000.

For nyligt nedjusterede Intel forventningerne til indtjeningen, men selskabet kunne heller ikke indfri de nedjusterede tal.

I andet kvartal tjente Intel 620 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) før tab på aktieinvesteringer. Aktieanalytikerne havde forventet en indtjening på 750 millioner dollar (5,5 milliarder kroner).

Indtjeningen er et fald på omtrent 25 procent i forhold til samme periode året før, hvor selskabet tjente 854 millioner dollar (6,3 milliarder kroner).

Efter tab på aktie-indvesteringer ser tallene dog lidt bedre ud for tjente Intel. På bundlinjen står 446 millioner dollar, hvilket er en del mere end samme periode året før. Dengang var der blot 196 millioner dollar tilbage til at putte i kassen efter tab på aktie-investeringer.

Indtjeningen på 446 millioner dollar svarer til en indtjening på næsten 40.000 kroner pr. ansat.

Sammen med regnskabmeddelelsen fortalte selskabet også om den planlagte fyringsrunde. Og aktiemarkedet belønnede ledelsen for at ville skære i udgifterne. Efter handlen var stoppet på Wall Street, blev der indgivet ordrer 26 procent over den kurs, som aktien havde, da børsen lukkede.

Danske Giga tjente 266 millioner kroner hjem til Intel i 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere