Apotekere skiller sig af med Accenture

Danmarks Apotekerforening har efter ustandselige kvaler med it-systemet Pharmanet smidt udvikleren af systemet, Accenture, på porten. I stedet skal NNIT overtaget apotekernes it.

Den amerikanske konsulent-koncern Accenture kan nu føje endnu en eklatant fiasko på listen over sine danske kundereferencer. I 2005 fik Københavns Kommune nok af bøvlet med et lønsystem og fyrede udvikleren Accenture. Nu har Danmarks Apotekerforening fået nok af Accenture og underleverandøren IBMs håndetering af det store apotekersystem, Pharmanet.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Apotekerforeningen er parterne blevet enige om at gå hver til sit.

Det fremgår dog tydeligt af teksten, at enigheden er baseret på det faktum, at apotekerne havde for mange problemer med Accentures system.

Selvom 80 procent af de danske apoteker i dag har koblet sig på systemet, er driften slet og ret for usikker:

»Vi har haft for mange driftsproblemer på apotekerne gennem de seneste mange måneder. Det kan hverken vore kunder eller medarbejdere være tjente med. Derfor er jeg tilfreds med, at Accenture nu er helt indstillet på, at vi ophæver samarbejdet med virkning fra 1. december,« siger formanden for Apotekerforeningen, apoteker Niels Kristensen.

Claus Wilkki, der er kommunikationschef hos Accenture, erkender indirekte i den fælles pressemeddelelse, at den har været grueligt gal med driftsikkerheden:

»Vi har udviklet og introduceret det nye apotekssystem PharmaNet gennem de sidste fire år. Vi konstaterer beklageligvis, at til trods for at systemet er taget i brug hos cirka 190 af de 205 planlagte apoteker, har der været gener undervejs, som især har været koncentreret omkring den tekniske drift. Accenture vil medvirke til at sikre, at overgangen til en ny leverandør forløber så effektivt som muligt,« siger han.

Fra årsskiftet er det NNIT, der skal stå for driften og videreudviklingen af PharmaNet. NNIT er ejet af Novo Nordisk og betegner sig selv som Danmarks fjerdestørste leverandør af it-services.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere