Analytiker: Teleselskaber spinder guld på gratis sms-service

Hver gang du trykker »send SMS« boner dit mobilselskab dig for op mod 25 øre, selv om servicen er forholdsvis omkostningsfri for teleselskaber, påstår teleanalytiker.

Når du sender en sms-besked, ryger der op mod 25 øre lukt ned i teleselskabernes pengetank, selv om servicen stort set ikke koster noget.

Det påstår Torben Rune, som er en af landets førende teleeksperter. Han har lavet et regnestykke der viser, at sms ikke påfører mobilselskaberne nogen udgifter.

»For mig at se koster det ingenting. Omkostningen ved at overføre en sms er i hvert fald ganske ubegrænset. Vi er helt ned i mikroører,« siger han til EPN.dk.

Teleselskaberne overfører ifølge analytikeren den samme datamængde via den såkaldte signaleringsprotokol, uanset om kunden sender en eller en million sms'er.

Den eneste udgift, som teleselskaberne ifølge Torben Rune har, er en server, der varetager afsendelse og lagring af sms-beskederne. Og den udgiftspost koster højest mobileselskaberne en million kroner.

Men hos TDC og Sonofon har man tilsyneladende svært ved at få øje på logikken i Torben Runes regnestykke.

»De omkostninger der for teleselskaberne er forbundet med sms-bekeder udgør et kompliceret og teoretisk regnestykke, der ikke giver mening at regne ud,« siger kommunikationsrådgiver Andreas Krogh fra TDC.

Og hos Sonofon er pressechef Peter Glüssing ligeledes betænkelig, hvad angår Torben Runes regnemetoder:

»Torben Rune foretager en meget underlig sammenligning. Sms-tjenesten er knyttet til et samlet netværk, som vi poster milliarder af kroner i, og som er nødvendigt for overhovedet at kunne sende en sms.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere