Krak risikerer retssag fra IBM

Efter fyringen fra Virk.dk, overvejer IBM nu sin juridiske stilling. Det kan blandt føre til et sagsanlæg mod Krak for uretmæssigt kontraktbrud. Den amerikanske it-gigant betgener Kraks opførsel som »værende helt uden sidestykke« og fremlægger prøveresultater, der viser at portalen fungerede upåklageligt i den periode, hvor prøven skulle være dumpet.

IBM er blevet fyret på gråt papir af Krak, der står med ansvaret for erhvervsportalen Virk.dk. Det har gjort den amerikanske it-gigant så rasende, at selskabet nu er klar til et langt juridisk efterspil.

»Vi ser med meget stor alvor på de forsøg, som Krak har gjort, for at beklikke vores tekniske platform,« forklarer IBM's kommunikationschef Anders Lund-Rendtorff til IT-avisen ComON.

For nyligt dumpede Virk.dk driftsprøven, fordi svartiderne på portalen trods væsentlige forbedringer var en procent fra Erhvervs- & Selskabsstyrelsens krav. Ifølge IBMs egne målinger var portalens oppetid i den periode, hvor den dumpede driftsprøve blev gennemført, dog helt oppe på 99,99 procent. Siden 1. maj 2004 har performance på portalen været 100 procent, pointer IBM, der fremhæver, at svartiderne ligeledes har været gode.

»Vi overvejer i øjeblikket vores juridiske stilling, og vi lader alle muligheder stå åbne. Det har vi meddelt Kraks ledelse. Samtidig har fremsat krav om erstatning. Hvor stort beløbet er, har vi endnu ikke besluttet,« fortæller Anders Lund-Rendtorff.

Krak kan se frem til retssag
At overveje den juridiske stilling, betyder i praksis, at Krak nu risikerer at blive slæbt i retten og sagsøgt for uretmæssigt kontraktbrud.

IBM påpeger over for IT-avisen ComON, at der er forhold omkring samarbejdet, som man finder som værende helt uden sidestykke:

»Det forløb, vi har oplevet fra Kraks side, er helt usædvanligt. Og vi har ikke oplevet noget lignende før,« fortæller Anders Lund Rendtorff, der uddyber at de tilfælde, hvor IBM har rejst krav mod en kunde i Danmark hidtil kan tælles på en hånd.

IBM fremhæver desuden, at Websphere-teknologien, som ligger til grund for Virk-portalen, er højt respekteret verden over.

»I 2003 steg salget 12 procent, og vi tog markedsandele fra samtlige konkurrenter på markedet,« siger Anders Lund Rendtorff, der fortæller videre, at løsningen blandt andet bruges af eBay og den danske sundhedsportal Sundhed.dk, som netop har modtaget en international pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere