Vi er dårligt forsikret på digital musik og film

Forsikringen dækker ikke dine digitale filer, hvis din telefon, iPod eller computer bliver stjålet - med mindre du har gemt kvitteringen.

Du skal kunne fremvise en kvittering for de film- og musikfiler, du har købt på internettet, hvis du ønsker at få erstatning ved tyveri. Det skriver 24timer.

Musik og film købt på internettet er blevet uhyre populært, og det betyder, at mange danskere har en stor værdi liggende på computeren i form af digitale filer. Men hvis uheldet er ude, dækker den normale forsikring kun, såfremt der kan fremvises en kvittering, fortæller Helle Pedersen, konsulent i Forsikringsoplysningen, til 24timer.

Hun oplyser, at det som regel er nemmere at få erstatning for den fysiske cd-samling, hvis man har mistet kvitteringen.

»Det er normalt at have billeder liggende fra eksempelvis en fest, som kan give forsikringsselskabet en fornemmelse af cd-samlingen, og ofte vil der være et fysisk hul dér, hvor cd'erne stod. På den baggrund udregner forsikringsselskabet et erstatningsmæssigt skøn. Det kan man ikke gøre med de digitale file,« forklarer Helle Pedersen til 24timer.

Hos forsikringsselskabet Tryg har man udarbejdet en konkret skadespolitik på området for digitale filer.

»Kunden behøver ikke nøjagtigt at kunne dokumentere antallet af filer, men vi skal have en eller anden dokumentation i form af kvittering eller kontoudskrift,« siger Per Haulund, skade- og taksatorchef, til 24timer.

I Codan har man drøftet emnet, men indtil videre har selskabet ikke oplevet de store problemer med hensyn til de digitale filer.

»Vi talte om det, fordi mange har 5.000-10.000 sange liggende på deres iPod eller computer. Men vi oplever det altså ikke som et problem i praksis, fordi mange også har sangene på et sekundært medie,« siger Codans pressekonsulent, Lisa Mørz, til 24timer.

Forbrugerrådet ser alvorligt på problematikken, da musikglade danskere kan komme i klemme, hvis de bliver bestjålet.

»Pladebranchen laver jo ofte aftalelicenser, som begrænser de gange, det er tilladt at kopiere filerne. På den måde bliver filerne jo hurtigt ugyldige og kan ikke overføres fra et sekundært medie,« siger Anne Dehn Jeppesen, der er jurist i Forbrugerrådet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere