Internet Explorer indsætter hyperlinks i dine websider

Den nyeste version af Microsofts browser indsætter automatiske links, kaldet SmartTags - også til konkurrentens hjemmeside.

En ny funktion i Internet Explorer 6 forvandler browseren fra at være et passivt læseprogram, der viser websider på skærmen, til at være en aktiv medspiller, der redigerer web-indholdet og tilføjer sine egne links.


Det handler om de såkaldte SmartTags, en funktion, der også findes i den nyeste version af kontorpakken OfficeXP. Funktionen søger efter bestemte nøgleord i teksten, f.eks. "browser", og viser automatisk links til associerede hjemmesider - uden at ejeren af websitet, hvor ordet forekommer, har nogen kontrol over det.


Microsoft bestemmer selv, hvilke sites der linkes til, og man kunne forestille sig, at annoncører f.eks. kunne købe bestemte nøgleord. Når Internet-brugeren besøger en web-side, hvor ordet forekommer - også konkurrentens - vil Internet Explorer automatisk indsætte et link til andre relevante hjemmesider.


Softwarefirmaet har taget til genmæle og forsikrer, at man vil gøre det muligt for website-ejere at blokere for SmartTags funktionen, hvis man ikke ønsker, at browseren skal vise fremmede links.

Ligeledes vil SmartTags være deaktiveret, når man installerer browseren, og softwarefirmaet overvejer stadig, om funktionen helt skal fjernes, inden den færdige version af browseren lanceres til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere