At en stor del af landets elselskaber har planer i milliardklassen om at udbrede bredbånd til danske husstande og virksomheder, er ikke noget der vækker synderlig bekymring hos landets største tele- og internetudbyder TDC - i hvert fald ikke på kort sigt.
»Vi ser ikke at det vil volde os problemer på den korte bane. Men det er klart at hvis de om 5 - 7 år blive klar med bredbånd, så vil det være en trussel på det tidspunkt,« sagde TDC's koncernchef Henning Dyremose onsdag i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet for 2004 fra telekoncernen.
Han pegede på at TDC allerede i efteråret 2005 vil dække 85 procent af landet med 8 Mbit/s bredbåndsforbindelser, mens elselskaberne for de flestes vedkommende stadig er på projekteringsstadiet med 5 - 10 årige horisonter for lancering og kommerciel drift.
Samtidig understregede Henning Dyremose at selskabet med stor interesse følger den politiske bekymring, som har rejst sig i kølvandet på elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd.
»Vi hæfter os ved den bevægelse, der har været i blandt andet Socialdemokratiet, hvor man ikke finder det hensigtsmæssigt at elselskaberne bruger penge på den slags. Det er klart, at den debat følger vi med interesse,« sagde Henning Dyremose.
I forbindelse med DONGs køb af energiselskabet Elsam fik en række elselskaber pludselig milliardgevinster mellem hænderne i forbindelse med salg af Elsam-aktier til DONG. Mens flere elselskaber erklærede sig parate til at investere pengene i bredbåndsudrulning, så erklærede Socialdemokratiets energiordfører Svend Auken, at pengene burde sendes tilbage til elkunderne.