Danmark spinder guld på viden

Danmark får flotte karakterer for videndeling mellem det offentlige og erhvervslivet, men kvaliteten af den danske forskning er faldende.

Danmark klarer sig godt når det gælder om at udveksle viden mellem offentlige forsknings-institutioner og det private erhvervsliv. Det viser den seneste globaliserings-redegørelse fra DI, skriver Industriens Dagblad.

Sammenlignet med de 28 andre OECD-lande ligger Danmark på en ottendeplads når det gælder det samlede videnniveau. Det er et lille skridt fremad i forhold til sidste år, hvor Danmark kom ind på en niendeplads.

Blandt de områder hvor Danmark klarer sig bedst er videnspredning mellem universiteter og erhvervsliv, hvor Danmark på et år er gået fra en 11. til 7. plads. Når det gælder landenes samlede investeringer i forskning og udvikling har Danmark bevæget sig fra en 9. til en 7. plads.

Men samtidig er kvaliteten af de offentlige forskningsinstitutioner faldet, viser opgørelsen. Den danske forskning er faldet fra en 10. til en 12. plads og ligger nu under OECD-gennemsnittet.

Regeringen har sat som målsætning, at en procent af bruttonationalproduktet (BNP) skal bruges til offentlig finansieret forskning inden 2010. I øjeblikket ligger tallet på 0,7 pct. af BNP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere