Finanslov giver fire mia. kr. til forskning

Finanslovsaftalen for 2005, som netop er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti, giver fire milliarder kroner ekstra til højteknologisk forskning.

Finansminister Thor Pedersen (V) kunne onsdag formiddag præsentere en finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som giver fire milliarder kroner ekstra til dansk forskning.

Pengene bliver tilført i form af afkastet fra en mia. kroner ekstra til Grundforsknings-fonden og tre mia. kr. til Højteknologifonden.

»Det er en stor dag for dansk forskning, og afkastet af de mange nye midler kommer oveni de 8 mia. kr. ekstra til dansk forskning, som vi i de seneste tre finanslove har tilført forskningen,« kommenterer videnskabsminister Helge Sander.

Finanslovsaftalen indebærer at der skal indskydes en milliard kroner i en finansieringsfond, hvor det årlige afkast stilles til rådighed for øgede uddelinger fra Grundforskningsfonden. I øjeblikket uddeler fonden omkring 230 mio. kr. om året.

Samtidig indbetales tre mia. kroner i Højteknologifonden, som lige nu behandles som lovforslag i Folketinget. Fonden skal styrke beskæftigelse og højteknologisk udvikling.

Fondens afkast bliver på 100 mio. kr. i 2005 og suppleres med en særbevilling på yderligere 100 mio. kr. til næste år. Det ventes at fondens kapital vil udgøre mindst 16 mia. kr. i 2012.

Finanslovsaftalen omfatter desuden nye forsknings-programmer inden for miljø, energi, sundhed, nye teknologier og innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere