Dansk verdensrekord i computerskak

I eftermiddag forsøger ChessBrain-projektet at opstille en ny verdensrekord i København.

Den danske skakstormester Peter Heine Nielsen skal fredag eftermiddag spille mod et netværk af computere, der er forbundet over internet. På ChessBrain-projektets hjemmeside kan du hente et lille program og dermed deltage i forsøget på at opstille en ny verdensrekord for det største antal af distribuerede computere, som bliver brugt til at spille et enkelt parti skak; den nuværende rekord ligger på 846 computere.

Den samme teknologi bruges til det meget omtalte SETI@Home-projekt, hvor millioner af computerbrugere har stillet pc'ens regnetid til rådighed i jagten på signaler fra rummet.

Ligesom SETI@Home er ChessBrain åben for alle, som vil donere pc'ens regnekraft til formålet, og selve spillet skal sendes live over nettet. Skakdysten finder sted i forskningsparken Symbion i København. Den starter kl. 17.00 og ventes at vare i mindst fire timer.

Danske Peter Heine Nielsen er nr. 53 på skakspillernes verdensrangliste. Han blev stormester som 21-årig. Arrangørerne af skakdysten tør ikke gætte på udfaldet, men repræsentanter for Guiness Book of World Records er inviteret for at dokumentere rekordforsøget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere