Håndtryk over Atlanten

I et opsigtsvækkende eksperiment er det lykkes forskere fra London og Boston at trykke hinanden i hånden trods en afstand på 4.800 kilometer.

Et virtuelt håndtryk over Atlanten er ikke længere fremtidsmusik. Forskere fra England og USA har gennemført et eksperiment, hvor to personer kunne give hinanden hånden - og mærke håndtrykket - trods en afstand på 4.800 kilometer.

Den ene forsøgsperson befandt sig i London, mens den anden person deltog fra Boston. Begge var udstyret med force-feedback-udstyr og kunne i begrænset omfang manipulere med objekter i den virtuelle verden.

De to deltagere blev begge placeret i det samme virtuelle rum med en sort kasse i midten. Deres opgave var at løfte kassen med fælles hjælp - og det lykkes.

"Man kan ikke kun mærke trykket, men også føle objektets beskaffenhed, om det er blødt eller hårdt, lavet af træ eller kød," siger professor Mel Slater fra University College London. Det andet forskerhold kommer fra Touch Labs på Massachusetts Institute of Technology.

Forskerne har udviklet en speciel robotarm, "Phantom", i form af en pind, som deltagerne skal holde i hånden. Pinden registrerer og overfører trykimpulser på meget høje frekvenser (op til 1.000 hertz) som sendes gennem nyudviklede optiske lyslederkabler.

Det største problem i eksperimentet var den forsinkelse som optræder når data skal overføres over lange afstande. Hvis forsinkelsen blier for stor er det ikke muligt at gennemføre fælles opgaver. Forskerne brugte et netværk med en kapacitet på 10 mbps, som er noget større end almindelige internet-forbindelser i private husholdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere