Norske fiskere vælger DOS

Linux var for langsomt til maritim teknologi.

Et større norsk projekt er i øjeblikket ved at skaffe sig større viden om tilstandene i de områder, hvor der avles laks. Projektet skal både måle den generelle vandkvalitet og helt konkret skal det være med til at sætte en stopper for lakselus i norske havbrug.

Det har skabt behovet for et måler-aggregat, der er i stand til at modstå både vind og vejr.

De sidste justeringer af instrumentet er lige nu i gang, og udviklerne fortæller til det norske Computerworld om de tekniske overvejelser.
Den såkaldte velfærdsmåler er koblet til en hejseanordning, som sidder fast på en specialbygget bøje. Den hejses jævnligt ned på forskellige dybder og indberetter automatiske data. På den måde får de norske opdrættere detaljerede oplysninger. Tidligere fæstnede man målerne direkte på de nedsunkne bure, men det gav upræcise målinger.

Firmaet Saiv har stået for at konstruere bøjeanordningen. De var meget afhængige af at finde en stabil computer, som kunne bo i den udsatte bøje. Det var oplagt at anvende linux, der kan boote på 10 til 15 sekunder.

”Mange mener jo, at det er ekstremt hurtigt, men det er altså for langsomt for os,” siger Bård Sagstad, der er udvikler i Saiv.

Saiv valgte i stedet at samarbejde med en amerikansk producent, der kunne lave et DOS-baseret system med de nødvendige funktioner (tcp/ip, mail, osv.) Og så har den en opstartstid på 0,2 sekunder og et lavt strømforbrug.

”Alt handler jo om strømforbrug. Vi er nødt til at bruge udstyr som lynhurtigt kan tændes og slukkes. Og måleren skal kunne klare sig i flere år uden batteriskift," siger Bård Sagstad.

Fiskeforsøget er et samarbejde mellem firmaerne Saiv, STM, Argus Remote System og det norske havforskningsinstitut. Læs mere hos Computerworld Norge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere