Musikbranchen i krig mod cd-pirater

Det er ikke kun computerprogrammer, der kopieres ulovligt på de populære cd-brændere. Den danske musikbranche går nu i offensiven mod musik-pirater, der anslås at være skyld i tab på op til 200 millioner kroner om året.


Salget af plader er faldet drastrisk, mens salget af blanke cd-recordables stiger konstant. Derfor har pladebranchen erklæret krig mod musikpiraterne, der udgør en langt større fare end hidtil antaget. En undersøgelse fra AIM viser ifølge Politiken i dag, at 40 procent af danskere i alderen 13 til 29 år har ulovligt kopierede cd'er stående i pladesamlingen.


Det er pladeselskabernes brancheorganisation IFPI, der står bag klapjagten på musikpiraterne. Foreningen har hyret seks kontrollører, der blandt andet tjekker skoler og uddannelsesinstitutioner for musikpirater. Igennem de seneste måneder har kontrollørerne i samarbejde med politiet opstøvet omkring 100 musikpirater, der alle har fået konfiskeret varelageret. Blandt andet er en ung mand fra Næstved, ifølge Politiken, blevet præsenteret for et erstatningskrav på ikke mindre end 800.000 kroner for at kopiere og sælge musik-cd'er.


For en gangs skyld er det ikke Internet, der får skylden for piratkopieringen. EMI's danske direktør, Michael Ritto, konstaterer til Politiken at det er den rene kopiering, der er problemet. Han påpeger samtidig, at det ikke kun er pladebranchen, der har et problem, men også computerbranchen, PlayStation-spil og filmbranchen.


Pladebranchen vil i de kommende måneder fortsætte kampen mod musikpiraterne og indlede en stor oplysningskampagne for at gøre danskerne opmærksomme på, at det er ulovligt at kopiere cd'er.


(Kilde: Erik Jensen, Politiken)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    itm8 A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere