IFPI vil sagsøge svensk internetudbyder

Den danske retssag mellem IFPI og Tele2 får snart en pendant i Sverige. Her vil en af internetudbyderne i løbet af en måneds tid modtage stævning for »medvirken til piratkopiering.«

(opdateret) IFPIs nye strategi om at gå efter ISP'er (internet service providers, d.v.s. internetudbydere) frem for den enkelte bruger får snart konsekvenser i Sverige.

Ifølge Malmø-avisen Sydsvenskan.se har IFPI besluttet sig for at stævne en endnu unavngivet ISP'er. IFPIs svenske direktør, Lars Gustafsson, fortæller overfor ComON, at organisationen endnu ikke har indleveret nogen stævning mod nogen svensk ISP.

Imidlertid er det rigtigt, at en sag er undervejs, forklarer han. IFPI Sverige vil nemlig lige som den danske gren af organisationen forsøge at få en internetudbyder dømt for at have medvirket til piratkopiering. Som i den danske sag er det trafik til og fra Pirate Bay, der er anstødsstenen.

»Vi har i et stykke tid arbejdet på at samle materiale til en sag mod en svensk ISP, men har ikke startet endnu. Det regner vi først med at gøre om en måneds tid,« lyder det fra den svenske IFPI-direktør.

Han siger til ComON, at den svenske sag i princippet vil minde om den danske sag, hvor IFPI sammen med to andre repræsentanter for rettighedshavere stævnede Tele2 ved Fogedretten på Frederiksberg. Sagen blev i første omgang vundet af IFPI, men kæret af Tele2.

»Det er kompliceret at sammenligne en svensk sag og en dansk sag, da reglerne i de to lande er forskellige. Men det er også begrebet meddelagtighed til piratkopiering, vi tager udgangspunkt i,« siger han.

Han ønsker ikke at afsløre, hvilken svensk internetudbyder IFPI har på sigtekornet. En oplysning om, at det skulle være den lille udbyder Bahnhof, som en del svenske bloggere har spekuleret på, bliver dog afvist af IFPI-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere