Nye danske spil-millioner på vej

I hælene på IO Interactive følger nu danske Media Mobsters. Selskabets første spil blev lanceret i sidste uge, og allerede nu tales om salgssummer på højde med IO Interactive.

Janos Flösser og kollegerne i IO Interactive har næppe nået at få lagt alle pengene fra salget til Eidos i lommen, før et nyt dansk spileventyr er på vej. Danske Media Mobsters, der holder til i Nyhavn, lancerede fredag i sidste uge sit første spil - Gangland.

Spillet udsendes til pc i Nordamerika, Europa og Asien af selskabet Whiptail Interactive. Spillet er et strategisk spil, der forgår i et mafia-univers, og vurderes til at have et kæmpe salgspotentiale. Derfor nævnes Media Mobsters allerede nu som det næste danske spilfirma, der afhændes i en millionhandel.

»At sætte en pris på MediaMobsters lige nu vil være særdeles svært. Vores første spil er først lige kommet på gaden, og vi ved stadig ikke hvor godt, det kommer til at sælge. Vi har de første tidlige indikationer fra det engelske marked, og her ser det meget lovende ud. Men vi vil være meget klogere om en tre uger,« fortæller en af de to stiftere af Media Mobsters Christian Majgaard.

Han indrømmer dog, at han efter salget af IO Interactive, nu drømmer om beløb i omegnen af 300 millioner kroner:

»Jeg håber, at vi kan være ligeså meget værd inden for et år, hvis vores produkt bliver en succes,« fortæller han med smil.

Ejerne forventer million-handel
Media Mobsters er støttet af millioner fra Teknologisk Innovation, der er et privat aktieselskab ejet af Teknologisk Institut. Teknologisk Innovation vil endnu ikke sætte et prismærke på Media Mobsters, men seniorkonsulent Carsten Blom-Hansen, der har ansvaret for investeringen, medgiver, at forventningerne til selskabet på sigt er på niveau med IO Interactive.

»Det er da rigtigt, at det lige nu ser det aldeles fornuftigt ud. Med de tilbagemeldinger, vi har fået på Gangland, er der helt klart potentiale til, at spillet bliver en af de helt store salgssucceser. Og vi har da også forventninger og forhåbninger om, at det bliver en stor succes,« fortæller Carsten Blom-Hansen.

Teknoloigisk Innovation gik ind i spilfirmaet i sommeren 2001. Det er to et halvt år siden, og dermed nærmer det tidspunkt sig, hvor selskabets investeringer plejer at blive solgt videre.

»Som udgangspunkt er horisonten for vores investeringer 3-5 år, men umiddelbart har vi ikke nogle forventninger om et salg lige nu og her. Først skal vi se hvordan det går med salget af Gangland. Prisen for et eventuelt salg af MediaMobsters vil på kort sigt ene og alene afhænge af hvilken succes det første spil får,« fortæller Carsten Blom-Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere