ComON 26: Data lever livet farligt

I mange danske virksomheder er datasikkerheden i overhængende fare. Et nyt koncept - fjernbackup - kan måske redde nogen ud af suppedasen.

Ifølge salgschef Johnny Larsen fra Compare, der er udbyder af fjernbackup, har mere end 80 procent af de små virksomheder herhjemme problemer med backup. Således er der mange af dem, der ikke engang har en daglig rutine, og i en tid, hvor flere og flere medarbejdere foretager mere og mere arbejde under rejse i marken eller hjemmefra, vokser problemet med uhyggelig hastighed.

Mangelen på en stringent backuprutine kan i sidste ende true med at lægge virksomheden øde ganske enkelt, fordi der ikke er noget overblik over sikkerhedsrutinerne - eller måske rettere mangel på samme. Fra leverandørerne i det nye marked, der hedder fjernbackup lyder det samstemmende, at markedet for sådanne løsninger er i stærk vækst, men den danske natur er nu engang sådan, at arvesølvet har det bedst hjemme under hovedpuden.

"Vi har ikke nogen tal på, om markedet rent faktisk er i vækst, men jeg kan da godt forestille mig, at nogen er skeptiske. Spørgsmålet er så, om der ligger en større risiko i at sende sine data ud af huset end i at uddelegere opgaven til en medarbejder som måske enten ikke får taget sikkerhedskopien eller for det gjort forkert, så den reelt ikke er noget værd," siger analytiker Susanne Arildsen fra IDC.

Falsk tryghed
Fjernbackup kan klares for små penge, men spørgsmålet er, om det giver en falsk tryghed. Det mener direktør for Business Development i Eterra, Jan Lomholt, der siger, at konceptet ikke er godt nok endnu til at håndtere forretningskritiske restorerutiner - og det er vel basalt set det, backup handler om.

Til gengæld siger eksempelvis Johnny Larsen fra Compare, at især forsikringsbranchen er meget lemfældige med deres backup rutiner. De har som hovedregel mange assurandører i marken, men der skal næppe herske nogen tvivl om, at der i mange andre typer af virksomheder ligeledes findes bærbare computere med masser af vigtige data, der aldrig er blevet taget backup af.

I USA siges det, at op mod 30 procent af virksomhederne i dag benytter sig af fjernbackup, og en anden udbyder - EuroTrust Netvaulting - har flere kunder med afdelinger i udlandet, blandt andre Danish Crown. Ifølge administrerende direktør Jesper Matthiesen er også det kommunale marked nu attraktivt at gå efter, så uanset hvad er det givet et koncept, vi vil se mere til i Danmark.

Læs mere...
...i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne og i kiosken torsdag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Pas på - mennesket er løs
Medarbejderne udgør den største IT-sikkerhedsrisiko for virksomhederne, mener en garvet sikkerhedsekspert. For at forebygge problemet har han udviklet et simpelt undervisningsprogram.

Europas hurtigste computer
IBM og det tyske forskningscenter Jülich Research Center har netop underskrevet kontrakten om den hurtigste supercomputer, Europa endnu har set. Den får en hastighed på 5,8 teraflops eller 5.800 milliarder beregninger i sekundet.

Cd'er kan eksplodere
I forbindelse med lanceringen af en ny cd-brænder, advarer Plextor om, at ridsede cd'er kan eksplodere i drevet og kvæste brugeren.

Sandwich fra Googie
Danske Googie har stor succes med sine designer-harddiske. Sidste skud på stammen er Firewireharddisken »Sandwich«.

Hvorfor nu lige det?
Hvad har Claudia Schiffers kontokortnummer at gøre med tyske straffefanger, og hvorfor forbyder Stillehavsøen Norfolk mobiltelefoner. Læs mere i Karims Hjørne.


Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere