Succes er langt væk for Joost

Selvom de globale gulddrenge Niclas Zennström og Janus Friis har masser af investorer til net-tv-stationen Joost, så er der langt fra nogen garanti for succes. Sandsynligvis kommer Joost for sent, siger to danske eksperter.

Med baggrund i den både brugermæssige og finansielle succes, som makkerparkket Zeenström og Friis fik ud af Skype, havde mange forventet, at de to ville skabe noget lige så stort med net-tv-stationen Joost.

Det kommer dog næppe til at ske, kan Jyllands-Posten fortælle i dag. Avisen har interviewet adjunkt på Aalborg Universitets Institut for Kommunikation, Lars Holmgaard Christensen, og han er ret skeptisk overfor de succesmuligheder, som Joost måtte have.

»Jeg tror, at Joost er for sent ude, for konkurrencen er hård fra traditionelle medier og andre netmedier, som på meget kort tid er begyndt at distribuere tv-indhold på nettet. Danmarks Radio tilbyder allerede sine tv-ydelser med stor succes. Det samme gælder eksempelvis et selskab med stream-tv, der tilbyder kabeltv over internettet. Og flere selskaber er begyndt at acceptere, at indslag bliver lagt ind på Youtube,« siger han,

Jyllands-Posten citerer Janus Friis for at sige, at de store medievirksomheder er interesserede i Joost, men at de er bange for internettet, fordi de er vant til tv-verdenen, hvor de tjener de fleste af deres penge. Holdningen til at lægge licensbeskyttet indhold på nettet er dog ved at ændrr sig, fremfører den danske Skype-stifter.

Professor i medievidenskab ved Århus Univeristet Niels Ole Finneman siger til Jylland-Posten, at Joost ikke kommer til at revolutionere folks medievaner - og slet ikke i Danmark, hvor folk i forvejen er vant til en public service-kultur.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere